Remedii naturiste / Problemele tale »

Cum poți să stopezi albirea părului

Autor: Ramona Liță | 19 aprilie, 18:00 | 0 comentarii

Odată ce înaintăm în vârstă, inevitabil, semnele sunt vizibile și la nivelul scalpului. Albirea părului poate fi una dintre cele mai frustrante probleme cauzate de trecerea timpului. Poți să ascunzi vârsta cu ajutorul machiajului, a unui stil vestimentar tineresc, însă părul necesită o atenție sporită. Dacă nu vrei să apelezi la vopselele din comerț, află soluții naturiste pentru această problemă!


În primul rând, este foarte important stilul tău de viață. Alimentația, orele de somn sărite, alcoolul sau surmenajul pot fi cauze favorizante ale albirii premature a părului, ale apariției ridurilor sau ale diverselor probleme de sănătate.

Procesul natural de îmbătrânire afectează toate celulele corpului, deoarece, în timp, scade producția de melanină, pigmentul natural secretat de organism, astfel părul devine tot mai deschis la culoare, până la albirea completă.

Moștenirea genetică, o cauză frecventă

Un factor important de care trebuie să ții cont în cazul în care te confrunți cu albirea prematură a podoabei capilare este moștenirea genetică. Dacă la unul dintre părinți părul a albit înainte de a împlini vârsta de 30 de ani, atunci și tu ești predispus la asta. Cum nu poți stopa procesul natural de îmbătrânire a organismul, nici asupra bagajului genetic nu poți să intervii.

Cum poți rezolva această problemă

Uleiul de cocos are capacitatea de a întârzia efectele îmbătrânirii. Folosirea lui pentru îngrijirea corporală nu mai reprezintă un secret pentru nimeni. Este folosit în toate colțurile lumii pentru a menține sănătatea și frumusețea întregului corp.
 
Datorită faptului că este bogat în grăsimi sănătoase, vitamine, minerale și carbohidrați, face ca părul să fie mai viguros și mai sănătos.

În cazul în care alegi să-l aplici zilnic sub formă de mască de păr, acesta poate stopa subțierea firului și chiar căderea lui.

Află care este cel mai bun tratament pentru părul deteriorat AICI
 

 Cum folosești uleiul de cocos pentru a stopa procesul de albire 

În primul rând, trebuie să încălzești puțin uleiul de cocos, prin frecarea lui între palme. După ce s-a lichefiat, masează părul cu ulei, mai ales la rădăcină. Lasă-l să acționeze cel puțin 10 minute după care poți să clătești cu apă caldă din abundență.

Este recomandat să folosești acest remediu în fiecare zi, să înlocuiești șamponul tău cu ulei de cocos, iar dacă observi că părul se îngrașă, poți să-l folosești pe post de balsam după ce ai folosit șamponul tău obișnuit.

Acest ritual trebuie îndeplinit pe parcursul a 30 de zile consecutive. Ai grijă să folosești ulei de cocos organic și în felul acesta rezultatele vor fi cele dorite!

Află care este efectul miraculos al gelatinei asupra părului AICI
 

Sucul de ceapă stimulează creșterea părului

Aplică-l pe scalp de 2 ori pe săptămână, timp de 2 luni. În felul acesta, vei stimula firul de păr să crească și vei îmbunătăți circulația sangvină la nivelul scalpului. Acest suc este eficient în prevenirea și stoparea albirii firului de păr.

Ține cont de faptul că sucul de ceapă te poate ajuta să scapi și de călcâiele crăpate sau de candida. Îți este de mare folos și în tratarea răcelii, a gripei dacă bei ceai de coji de ceapă.

Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »