Actualitate »

Cum poţi reduce riscul de demenţă

Autor: Raisa Cristea | 09 februarie, 17:10 | 1 comentariu

Un stil de viaţă sănătos, cât şi administrarea unor medicamente, scad riscul de a dezvolta demenţă, potrivit experţilor. Iată despre ce modificări în stilul de viaţă, dar şi despre ce medicamente este vorba!


De exemplu, inhibitorii acetilcolinesterazei ar putea stimula capacitatea pacienților de a desfășura activitățile de zi cu zi, au spus experții în timpul prezentării orientărilor revizuite.

De asemenea, ei au declarat că speră ca tratamentele ar putea încetini sau chiar preveni dezvoltarea bolii Alzheimer , cea mai comuna cauză a demenței, precum și alte forme ale funcției cognitive aflate în declin.

„Sunt tot mai multe dovezi că demența Alzheimer nu este doar o chestiune de soartă, a remarcat dr. Frank Jessen, director al Departamentului de Psihiatrie și Psihoterapie de la Spitalul Universitar din Koln. 'Există, probabil, căi de a reduce riscul de a dezvolta o asemenea tulburare. Regula de aur este: ceea ce ajută inima, ajută, de asemenea, creierul“, a declarat specialistul, citat de Agerpres.

Tensiunea arterială mare, diabetul zaharat, fumatul și excesul de greutate cresc riscurile de a apariție a demenței, spun experții. Exercițiile fizice și viața socială activă pot ajuta la încetinirea dezvoltării simptomelor, care pot include pierderea de memorie, dificultăți în planificare și organizare, dezorientare și modificări de personalitate.

Nu există nici o dieta anti-demență ca atare, au spus experții, care au precizat că există dovezi că peștele este benefic ca și așa-numita dietă mediteraneană, caracterizată prin consumul de fructe, legume, nuci, cereale, grăsimi sănătoase, cum ar fi uleiul de măsline, precum și prin limitarea consumului de carne roșie și sare.

Experții consideră contraindicată administrarea medicamentelor de substituție hormonală pentru prevenirea demenței, mai notează agenția DPA.

Un număr de 1,5 milioane de persoane cu acest tip de afecțiune trăiesc în Germania, doua treimi dintre ei suferind de boala Alzheimer, iar numărul este în creștere, în contextul îmbătrânirii populației.

Membrii familiei care au grijă de pacienții cu demență ar trebui să primească mai multă susținere, susțin experții. În viziunea lui Wolfgang Maier, fost președinte al Asociației Germane pentru Psihiatrie, Psihoterapie și Psihosomatică (Deutsche Gesellschaft für Psychiatrie und Psychotherapie, Psychosomatik und Nervenheilkunde, DGPPN) și unul dintre inițiatorii revizuirii ghidului medical cu privire la demență, îngrijirea personală ar trebui privită ca fiind la fel de importantă cum este tratamentul medicamentos.

 

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Mihaela | 09 februarie 2016, 19:52
Adapost pentru viitor! Cea mai buna cale pentru a-ti asigura viitorul este sa faci AZI ceea ce trebuie. Acum ai gasit o oferta senzationala: programul care iti aduce bani ACUM si pe care il poti lasa mostenire urmasilor tai! Totul e simplu si primesti la pachet toate instructiunile de lucru. Poti lucra in timpul liber, cand vrei tu. Trimite-ne acum o cerere de detalii, la adresa de email: [email protected]
Adauga un comentariu »