Sanatatea ta / Ce te doare »

VIDEO: Cum poţi elimina uşor pietrele la rinichi

Autor: Claudia Georgevici | 21 iulie, 08:10 | 7 comentarii

Statisticile arată că un sfert din români au pietre la rinichi. Dacă şi tu eşti una dintre persoanele cu această afecţiune, află că poţi beneficia de tratamente rapide şi eficiente.


Este vorba despre litotriţie, o procedură care foloseşte undele de şoc, şi care este indicată pentru eliminarea calculilor renali sub doi centimetri. Procedura se realizează sub anestezie, cu control ecografic şi durează aproximativ 45 de minute. Undele de şoc sparg calculii în fragmente mai mici, asemănătoare unor grăunţe de nisip, eliminate apoi prin urină în următoarele zile.

Ce presupune procedura

Înainte de a recurge la litotriţie, este nevoie de administrarea unor medicamente împotriva durerii şi de sedare, după care pacientul este poziţionat pe masa de litotriţie în funcţie de localizarea calculului, astfel încât generatorul undelor de şoc să „ţintească” piatra care urmează să fie fragmentată.

Este nevoie de până la 3000 de impulsuri pentru a obţine spargerea calculului în fragmente mici. În acest timp, pacientul simte la locul în care aparatul vine în contact cu pielea, mici înţepături. Litotriţia este, în general, bine tolerată de toţi pacienţii, însă există riscul să apară mici vânătăi pe abdomen sau urină cu sânge. În mod normal, aceste simptome ar trebui să dispară după câteva zile.

Este nevoie de analize suplimentare

Înainte de litotriţie, sunt indicate analize medicale, printre care hemoleucograma, probe de coagulare, EKG, sumar de urină, urocultură şi ecografie. După două săptămâni, pacientul urmează să revină la consult, pentru evaluare, când i se indică alte analize, precum cele de urină, radiografie renală şi ecografie.

În ziua precedentă litotriţiei, pacientul trebuie să consume alimente uşoare şi să nu ia masa după ora 22.00, iar în ziua efectuării intervenţiei, nu se va consuma nimic la micul-dejun. În cazul în care se urmează un tratament medicamentos, se iau pastilele în mod obişnuit, cu o cantitate mică de apă, iar cei care îşi administrează insulină, nu trebuie să facă doza de dimineaţă.

Atenţie la contraindicaţii!

Litotriţia nu este recomandată persoanelor cu infecţie urinară acută, obstrucţii ale căilor urinare, chisturi sau alte tumori la rinichi, malformaţii ale rinichilor, calculi de peste doi centimetri, boli cu risc de sângerare, pacemaker cardiac permanent, antecedente de tulburări ale ritmului inimii şi celor cu tensiune peste 180/100 mmHg.

De asemenea, nu este indicată nici persoanelor obeze, la care nu se poate vizualiza la ecografie calculul, din cauza grosimii stratului adipos din jurul rinichilor. Gravidele nu trebuie să efectueze litotriţie, din cauză că există riscul de rănire a fătului.


 

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Lucreaza Pe Internet | 05 noiembrie 2014, 15:12
Locuri de munca de seriozitate maxima! Oameni foarte multi lucreaza acum cu noi si sunt extrem de multumiti! Primele castiguri au fost acordate! Oferim imediat contract legal! Avem dovada castigurilor! NU e joc piramidal si NU e MLM! Castigati garantat cel putin 300 dolari lunar, lucrand ca operator online, 3 ore pe zi. Va trimitem mai multe detalii, dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]
2 Postat de: Ruxandra | 05 noiembrie 2014, 19:27
Cautam Operatori calculator pentru publicare anunturi.Cerinte:
– cunostinte minime PC
– necesar calculator cu conexiune internet
– varsta minima 18 ani
– rabdare,seriozitate
Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin mail.
Veti trece mai intai prin instruire apoi care doriti, o sa incepeti sa lucrati.
Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice.
Solicitati detalii trimitand “info” la adresa [email protected]
3 Postat de: Costy | 05 mai 2015, 08:55
Istoria omenirii este scrisă de cei care şi-au propus scopuri măreţe şi care au persistat cu îndârjire, uneori timp de ani de zile, până le-au atins. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea ”Succesul în viață”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email : [email protected]


4 Postat de: Negru Vasilica | 05 mai 2015, 09:31
Cea mai apreciata oferta de lucru! Opriti-va aici, pentru ca veti gasi mereu si mereu aceasta oferta de lucru! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email:[email protected]
5 Postat de: Laurentiu | 21 iulie 2015, 05:13
Ceea ce traiti in prezent, este consecinta actiunilor DVS. din trecut, iar ceea ce veti trai in viitor va fi consecinta actiunilor din prezent.
Invingeti suspiciunea si frica de capcane si profitati de o oportunitate/oferta serioasa si reala ce NU FACE parte din afacerile murdare de pe internet. Convingeti-va, urmand 12 lectii/cursuri GRATUITE primite prin email, la finalul carora oferim CONTRACT LEGAL care garanteaza plata rezultatelor in functie de implicare si realizari. Detalii la una din adresele noasre de email, [email protected]
Pagina comentarii: 
Adauga un comentariu »