Actualitate »

Cum pot să slăbească persoanele diagnosticate cu obezitate

Autor: Alina Corneanu | 06 ianuarie, 12:40 | 1 comentariu

Deși se credea până acum că număratul caloriilor este de ajutor persoanelor care suferă de obezitate, cercetătorii vin cu o nouă ipoteză. Aceștia au descoperit în urma mai multor analize că cea mai bună modalitate prin care persoanele pot pierde în greutate este să alerge sau să înoate măcar o oră pe săptămână.


Articole similare:

Mai exact, activitatea fizică și stilul de viață activ ajută la diminuarea efectelor pe care genele persoanei obeze le are. De asemenea, specialiștii sunt de părere că înotul, dar și alergarea aduc mai multe beneficii persoanelor care se luptă cu greutatea în plus, spre deosebire de tehnica de reducere a porțiilor de alimente sau număratul caloriilor.

În cadrul studiului, realizat de oamenii de știință de la Universitatea McMaster din Canada, au fost analizate datele obținute de la 17.400 de persoane din 17 țări, de pe mai multe continente.

Astfel, cercetătorii au verificat impactul a 14 gene care predispuneau la obezitate, dar și cât de multă activitate fizică făceau voluntarii care aveau probleme cu greutatea.

Rezultatele obținute în urma analizelor au arătat că participanții care aveau probleme cu greutatea și care făceau mișcare ori de câte ori puteau au reușit să piardă din kilogramele în plus.

În schimb, cei care au urmat diferite tipuri de dietă (ce presupuneau restricții alimentare sau numărarea caloriilor) au întâmpinat dificultăți în ceea ce privește slăbitul.

„Suntem încrezători că rezultatele obținute vor fi de folos multora dintre persoanele care se luptă zi de zi cu kilogramele în plus“, a afirmat Hudson Reddon, autorul cercetării și profesor în cadrul Universității McMaster.      

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Nicu | 06 ianuarie 2016, 11:23
Ofertă de muncă! Selectăm colaboratori în vederea desfășurării unei activități la domiciliu. Dacă deții cunoștințe minime de navigare pe internet și ușurință de lucru cu fișiere pdf și word, alătură-te echipei noastre. Plata câștigurilor realizate este garantată prin contract legal de comision. Pentru detalii suplimentare trimite un mesaj cu textul INFO la adresa de email: [email protected]
Adauga un comentariu »