Medicii raspund / Sarcina si copii »

Cum pot combate febra celui mic?

Autor: Redacția | 05 februarie, 16:40 | 3 comentarii

<<Am un biețel de cinci ani, iar primul simptom după care îmi dau seama că este răcit sau că suferă de altă afecțiune este starea febrilă. Cum să acționez în astfel de cazuri?>> Maria Niculce, Constanța


Dr. Ema Dumitru, medic specialist pediatrie, Hyperclinica MedLife, Constanța

Temperatura normală a unui copil este în medie 36,5-37˚ C, variind de la un individ la altul sau de momentul zilei. Cu ajutorul termometrului intrabucal, intraretal sau axilar, se poate stabili clar dacă micuţul are sau nu febră.

De regulă, la copiii mici se măsoară temperatura intrarectal. În cazul în care temperatura corpului crește cu 1-2 grade peste valorile normale, se poate vorbi despre febră.

Uneori, părinții se grăbesc să combată febra copilului chiar dacă valorile nu sunt mari și chiar dacă cel mic nu dă semne de disconfort.

Un părinte care combate febra imediat ce o observă e ca și cum un pompier ar opri alarma de incendiu, în loc să încerce să oprească focul.

Medicamentele reduc febra, dar scad și producția de anticorpi și, astfel, prelungesc durata de vindecare a infecției care cauzează febra.
 
 

Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Sorin | 06 februarie 2016, 12:25
Castigati bani chiar acum, din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam de urgenta persoane serioase care sa colaboreze cu noi intr-o activitate simpla, in timpul liber sau full-time, cu castiguri imediate, de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), din prima luna. Oferim si cerem seriozitate absoluta! Pentru mai multe detalii, contactati imediat unul dintre membrii echipei noastre, printr-un mesaj cu continutul INFO ,la adresa de email: [email protected] ( fara punct dupa com)
2 Postat de: Maria | 14 februarie 2016, 15:45

Castigati imediat, din prima luna! 100-285 de euro lunar! Avem nevoie urgent de persoane care sa colaboreze cu noi, pentru o activitate usoara, part-time sau full-time, la alegere, cu castiguri de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), acum, din prima luna! Oferim si cerem cea mai mare seriozitate! Oferta valabila pentru capitala si provincie. Cand doriti mai multe informatii, contactati unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email:
[email protected]
3 Postat de: Stefania | 26 februarie 2016, 16:04
Castigati imediat, din prima luna! 100-285 de euro lunar! Avem nevoie de persoane care sa colaboreze cu noi, pentru o activitate usoara, part-time sau full-time, la alegere, cu castiguri de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), acum, din prima luna! Oferim si cerem cea mai mare seriozitate! Oferta valabila pentru capitala si provincie. Cand doriti mai multe informatii, contactati unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]
Adauga un comentariu »