Sanatatea ta / Analize medicale »

Cum îți testezi tensiunea oculară

Autor: Georgiana Rache | 02 februarie, 10:35 | 1 comentariu

Presiunea din interiorul ochiului poate fi măsurată cu ajutorul tonometriei, un test nedureros, indicat şi în monitorizarea unor boli oftalmologice.


Articole similare:

Tonometria este recomandată pentru a depista o eventuală creştere a presiunii intraoculare, care predispune la apariţia glaucomului, afecţiune care se manifestă prin alterarea nervului optic, ceea ce duce la pierderea treptată a vederii.

De asemenea, cu ajutorul tonometriei este monitorizată şi evoluţia unui pacient care suferă de glaucom, astfel încât medicul să vadă dacă răspunde sau nu la tratament.

Cum se efectuează tonometria

Tonometria se realizează în cabinetul medicului oftalmolog. În cazul în care porţi lentile de contact, acestea trebuie scoase înainte de test. De asemenea, nu trebuie să le porţi  timp de 2 ore după examenul medical. Este important să nu consumi băuturi alcoolice cu 12 ore înainte de efectuarea tonometriei.

Există mai multe metode de realizare a acestui test. Medicul oftalmolog poate efectua tonometria de aplanaţie, care constă în aplicarea unor picături oftalmice anestezice, după care pacientul este supus unui test cu biomicroscopul, pentru a-i fi măsurată tensiunea intraoculară. În timpul examinării, care este non-invazivă, pacientul trebuie să aibă privirea înainte, nu trebuie să clipească şi nici să strănute.

Un alt tip de tonometrie este cea efectuată prin indentaţie (înfundare) electronică, metodă care constă în aplicarea la nivelul corneei a unui instrument asemănător unui stilou. Presiunea oculară se afişează la nivelul unui monitor.

O altă măsurătoare este cea non-contact, care este cunoscută şi drept pneumotonometrie. În acest caz, nu este nevoie de picături oftalmice anestezice. În timpul procedurii, medicul nu atinge direct ochiul, ci este folosit un jet de aer care aplatizează corneea.

Tonometrul măsoară presiunea intraoculară rezultată în urma schimbării luminii care se reflectă la suprafaţa corneei în timp ce este supusă la jetul de aer. Acest tip de tonometrie este cel mai uşor de efectuat copiilor.

Info: Limitele normale ale tensiunii intraoculare sunt cuprrinse între 10 şi 21 mmHg.

Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Iuliana | 02 februarie 2016, 10:57
Cautam colaboratori pentru publicare anunțuri. Se lucrează comod de acasă maxim 3 ore pe zi în funcție de abilități. Cerinte :
-conexiune internet
-răbdare
-cunoștințe minime pc
-seriozitate
-perseverența
-atenție la detalii
Nu este necesara experienta.Instruire gratuita sub forma unor lecții prin mail.Veti trece mai întâi prin instruire apoi dacă doriți, o sa începeți sa lucrați. Program part-time.Important! Lăsați mesajul cu textul, , INFO "doar pe e-mail! acest proiect vizează piața americană a cărților electronice.Oferim și solicitam seriozitate! în caz ca nu primiți o lecție din probleme tehnice va rog sa ma anunțați! răspunsul la informațiile solicitate o să-l primiți în maxim 24 ore.Pentru informatii trimiteți textul, , INFO "la adresa [email protected]
Adauga un comentariu »