Familia ta / Copii »

Cum îl pregătești pe cel mic pentru prima vizită la dentist

Autor: Alina Corneanu | 01 februarie, 13:55 | 1 comentariu

Prima vizită a celui mic la stomatolog se numără printre experiențele pentru care copilul trebuie pregătit din timp. Deși mulți dintre părinți consideră că nu e necesar ca cel mic să fie dus la stomatolog cât timp are încă dentiția de lapte, medicul stomatolog contrazice acest lucru.


La o prima întâlnire, dentistul va examina dinții copilului, va verifica primele semne de degradare sau boală a gingiei și va discuta cu el despre igiena orală. Medicul stomatolog Andra Custura ne oferă sfaturi utile astfel încât prima vizită la stomatolog să fie una reușită.

Regulile de igienă orală trebuie explicate devreme

Colegiul Medicilor Dentiști din România recomandă că bebelușii să vadă un medic dentist în termen de șase luni de la primul dinte apărut sau până la vârsta de un an, oricare dintre acestea survine mai întâi.

„O mulțime de părinți sunt surprinși când aud că trebuie să meargă cu copilul atât de devreme la dentist, însă dinții de lapte durează în unele cazuri, până la 12 sau 13 ani, așa că trebuie să se stabilească obiceiuri orale bune cât mai devreme“, a explicat dr. Andra Custura, medic stomatolog la clinica Andra Smile.

O vizită timpurie dă medicului dentist oportunitatea de a învăța părinții și copiii cum să se spele în mod corespunzător pe dinți și cum să aleagă alimentele bune pentru sănătatea orală. Copiii care încep cât mai devreme să meargă la dentist au o probabilitate mult mai mare să evite problemele dentare pe viitor.

Examinează copilul acasă

Copilul se va simți mult mai confortabil să aibă dinții examinați la un cabinet stomatologic dacă a experimentat deja acest lucru acasă. Fă-ți timp pentru a-i observa dinții, gingia și limba în mod regulat.

„Acest lucru poate fi dificil la un bebeluș, dar încearcă să utilizezi tehnica genunchi-pe-genunchi: stai față în față cu un alt adult cu genunchii atingându-se și pune copilul în poala celeilalte pesoane pentru a avea acces mai ușor la gura lui. La această vârstă, chiar dacă el nu are dinți, ar trebui să îi ștergi gingiile ușor cu o compresă curată și umedă, după mese. Poți, de asemenea, stimula gura cu o perie mică, moale. Toate aceste activitati îl vor pregăti pentru un consult profesionist“, adaugă medicul stomatolog.

Stabilește vizita la medic la o oră bună pentru cel mic

Asigură-te că întâlnirile cu medicul dentist ale copilului sunt stabilite la o oră potrivită, când acesta este odihnit și într-o stare de spirit bună.

„Copiii au perioade de comportament bun sau capricios în diferite momente ale zilei, de aceea nu ai vrea să-l aduci atunci când îi este foame sau este obosit. Din motive evidente, evită să îi dai zahăr înainte de vizită. Și dacă poți, ar fi bine să ajungi puțin mai devreme, pentru a permite copilului să se joace în sala de așteptare și să se învețe cu mediul înconjurător“, adaugă medicul Andra Custura.

Încearcă si ai o atitudine optimistă

Nu trebuie să fie foarte pozitiv, dar păstrează o atitudine optimistă atunci când vorbești despre dentist în ziua vizitei. Tratează întâlnirea ca pe ceva simplu, de rutină și pozitiv.

„Dacă faci asta, copilul tău va avea o atitudine mult mai detașată față de dentist și de întreaga experiență dentară“, spune dr. Custura. Pentru un plus de confort îi poți aduce jucăria lui preferată.

SFAT: Înainte de prima programare la dentist, vorbește cu copilul și explică-i la ce să se aștepte în cuvinte pe care el le înțelege și care nu-l sperie. Joacă-te „de-a dentistul“ cu un animal plușat sau cu o păpușă și citește-i copilului povești pozitive despre întâlnirea cu dentistul.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Sibnet | 03 februarie 2016, 08:55
In alta ordine de idei, daca iubiti cartile si doriti sa va dezvoltati propria afacere in domeniul pietei electronice de carte, cereti informatii suplimentare la [email protected]
Veti obtine informatiile necesare, sub forma unui curs pe care il veti primi gratuit pe adresa de e-mail. Nu trebuie sa investiti. Tot ce aveti nevoie este un calculator, conexiune la internet si dorinta de a face parte dintr-un proiect absolut minunat.
Adauga un comentariu »