Familia ta / Discutii intre mamici »

Cum îl faci să scape de frica de apă?

Autor: Marina Ionescu | 03 iulie, 12:30 | 0 comentarii

Există două categorii de copilași: cei care iubesc apa de mici și cei care se tem de ea. Unii se simt în largul lor și înoată ca peștii, iar ceilalți, din diferite cauze, ocolesc bazinele de înot.


Unii părinții își obișnuiesc bebelușii încă din primul lor an de viață să intre în contact cu apa, iar micuții, pentru că nu știu ce înseamnă noțiunea de frică, nu vor mai avea probleme cu înotatul de-a lungul vieții. Ce poți face dacă ai acasă un copil care nu vrea deloc să între în apă?

Învață-l cu apa

Când e mic și îi faci băiță în cadă fă-l să iubească apa. Pune-i jucării speciale pentru apă. Fă-i baie cu spumă. Arată-i cum e să își țină respirația în apă. În niciun caz nu-l lăsa nesupravegheat când intră în apă!

Ia-l ușor

Este important să nu-l obligi să intre în apă dacă nu vrea, notează teachyourchildtoswim.com. Nu-l arunca în bazin (piscină, mare) ca să-i provoci traume copilului, ci obișnuiește-l puțin câte puțin cu apa. Cumpără-i o piscinuță gonflabilă, pentru vârsta lui. Intră tu întâi cu picioarele în apă. Ai grijă ca temperatura apei să fie potrivită. Ia-l pe prichindel în brațe și lasă-l să simtă apa cu piciorușele. Pune-i rățuște și mingiuțe cu care să se bălăcească. Nu-l băga cu capul în apă. Specialiștii spun că cel mai bine ar fi să-l înveți pe micuț să înoate când e foarte mic, căci frica nu se duce odată cu înaintarea în vârstă.

Explică-i de ce e bine să știe să înoate

Dacă cel mic vorbește, dar nu a învățat să înoate pentru că îi e frică de apă, ai putea să îi spui cât de bun este înotul pentru sănătatea întregului organism, și anume: dezvoltarea armonioasă a corpului, tonifierea musculaturii, relaxează, te ajută să ai o respirație corectă, îmbunătățește ritmul cardiac și multe altele.

Experții spun că practicarea înotului în primul an de viață îl poate determina pe micuț să înceapă mai devreme să meargă. De asemenea, înotatul contribuie la îmbunătățirea capacităţii de coordonare a mișcărilor, iar bebelușul va fi mai rezistent la efort, și, în plus,  va avea un somn de calitate.

Colăcei și aripioare

Înainte de a-l duce la cursul de înot îi poți cumpăra câteva ajutoare care să-i ofere cumva confort în ceea ce privește teama de apă. Arată-i cât de ușor e să facă pluta și neapărat ține-l. Nu-i spune că-l ții și apoi îi dai drumul brusc. Nu-l certa pentru că îi e frică să intre în apă, ci arată-i că îi ești alături tot timpul și că ai răbdare. Arată-i cât de fericiți sunt ceilalți copii că sunt în apă. Când e cald afară, jucați-vă de-a stropitul. Îi poți achiziționa un pistol de jucărie, care funcționează cu apă. Spune-i că, uneori, a intra în contact cu apa e chiar distractiv.

Alege-ți împreună instructorul de înot

Mergeți la mai multe bazine de înot ca să vedeți cu care instructor se simte copilul cel mai în largul său. Neapărat întreabă cum decurg lecțiile de înot, care este temperatura apei și cât de des este curățată apa.

Bine de știut! Specialiștii menționează faptul că temperatura apei trebuie să fie între 30-32 grade Celsius, iar aerul între 35 şi 37 grade Celsius. De asemenea, aceștia spun că apa trebuie să fie neapărat filtrată. 

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »