Stil de viata&dieta / Nutritie »

Cum deosebești ouăle proaspete de cele vechi

Autor: Cristina Popescu | 10 februarie, 16:10 | 1 comentariu

Atunci când vine vorba de durata de viață a alimentelor, ne bazăm întotdeauna pe data de expirare înscrisă pe ambalajul produselor. Însă, în ceea ce privește ouăle, avem de multe ori tendința de a trece cu vedere data de expirare de pe cutie.


Pentru a-ți da seama dacă un ou a expirat sau nu sau cum deosebești un ou deja stricat de unul bun, trebuie doar să-ți folosești simțurile, mai precis văzul și mirosul.

Trebuie să știi, de asemenea, că ouăle pot fi consumate în siguranță chiar și după data înscrisă pe ambalaj. Totuși, cum ne dăm seama de acest lucru? Ouăle care nu au fost ținute în frigider au un termen de valabilitate de la 7 până la 10 zile, în timp ce ouăle păstrate în frigider pot fi consumate într-un termen cuprins între 35 și 40 de zile.

Cum să păstrezi ouăle proaspete

- Ouăle pot rezista la frigider până la 6 săptămâni;
- Cel mai bine este să depozitezi ouăle în cartonul lor original pentru a păstra temperatura constantă.

De ce este necesară refrigerarea ouălelor

Ouăle se păstrează la frigider pentru a reduce orice risc de salmonella. În schimb, ouăle proaspete, care nu au cuticule vizibile pe suprafața lor (sunt intacte), pot fi ținute și într-un mediu cu o temperatură constantă, care să nu fie mai mare de 21 de grade, cu condiția să fie consumate în maximum o săptămână.

Cum îți dai seama dacă un ou este vechi

Iată un truc (testul de plutire) pentru a vedea dacă ouăle de găină usnt încă proaspete sau trebuie aruncate: umple un pahar cu apă şi pune oul în acesta. Dacă oul s-a scufundat complet, înseamnă că acesta este încă bun pentru a fi consumat.

În cazul în care oul nu se scufundă complet, înseamnă că acesta este încă bun, însă ar trebui consumat cât mai repede.

Dacă oul pluteşte în lateralul paharului, înseamnă că acesta este vechi şi trebuie aruncat imediat.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Tiberiu Dragusin | 03 decembrie 2017, 05:07
De retinut>
Adauga un comentariu »