Actualitate »

Consumi des carbohidrați? Iată la ce ești predispus!

Autor: Alina Corneanu | 09 martie, 16:55 | 1 comentariu

Un consum ridicat de carbohidrați nu poate dăuna doar siluetei cum se credea până cum, ci poate afecta și sănătatea pulmonară, atenționează oamenii de știință americani.


Articole similare:

Mai exact, specialiștii susțin că alimentele care au un indice glicemic ridicat, cum este pâinea albă, covrigii, orezul sau fulgii de porumb, pot crește riscul de apariție a cancerului de plămâni.

Bine de știut este și că predipoziția este la fel de ridicată și pentru persoanele care nu fumează și care reprezintă 12% din totalul cazurilor de decese cauzate de cancerul pulmonar.

Indicele glicemic este un sistem de măsurare al carbohidraților și arată cât de repede crește nivelul de zahăr din sânge după ce persoana mănâncă.

Cercetătorii susțin că o alimentație bogată în carbohidrați poate duce la creșterea nivelului de glucoză și de insulină din sânge.

La rândul ei, această schimbare favorizează nivelul ridicat al hormonului numit factorul de creștere de tip insulinic, cunoscut pentru asociarea sa cu dezvoltarea cancerului pulmonar.

Specialiștii au ajuns la aceste concluzii după ce au efectuat o cercetare la care au participat 1.905 voluntari, diagnosticați de puțin timp cu această formă de cancer.

„În cazul persoanelor care au o dietă bogată în carbohidrați am observat un risc cu 49% mai ridicat de a fi diagnosticați cu cancer de plămâni“, a afirmat Stephanie Melkonian, autorul cercetării și profesor la Universitatea din Texas (SUA).

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Tudor | 09 martie 2016, 16:36
Castiguri online reale si rapide! Castiguri intre 100-285 euro lunar, *part-time* Oferta de lucru la domiciliu. Acum avem cea mai mare nevoie de colaboratori foarte seriosi! Vrei sa castigi bani rapid? Vrei un viitor mai bun? E timpul sa schimbi ceva! Te asteptam cu drag in echipa noastra.
Te vom instrui gratuit si vei incepe sa castigi bani, chiar si in timpul liber! Merita sa incerci.Ai incredere!Va trimitem detalii,dupa ce ne trimiteti textul *Info* , la adresa de email: [email protected]
Adauga un comentariu »