Actualitate »

Compusul care previne și tratează cancerul de colon

Autor: Alina Corneanu | 11 martie, 16:45 | 1 comentariu

Curcumina, unul dintre compușii din turmeric, poate ajuta la preveirea și chiar tratarea cancerului de colon, sugerează rezultatele celui mai recent studiu în domeniu.


La aceste concluzii au ajuns oamenii de știință de la Universitatea Pondicherry (India) și cei de la Universitatea Pittsburgh (SUA) după ce au efectuat mai multe analize pentru a observa care este asocierea dintre substanța de culoare galbenă din turmeric și cancerul colorectal.

Echipa de cercetători, condusă de profesorul în biochimie molecular R Baskaran, a descoperit mecanismul prin care compusul cunoscut sub numele de curcumină poate distruge celulele maligne de la nivelul colonului.

Mai exact, specialiștii susțin că substanța de culoare galbenă poate crește nivelul proteinei GADD45a, ceea ce distruge celulele canceroase.

În schimb, curcumina nu mărește nivelul proteinei și în celulele sănătoase, ceea ce le ajută să de dezvolte sănătos și chiar să se regenereze.

„Absorbția compusului numit curcumină în organism este una lentă. De aceea, încercăm combinarea lui cu alte extracte naturale tocmai pentru a grăbi procesul de absorbție, respectiv să activăm rolul de tratare în cazul cancerului de colon“, a precizat profesorul Baskaran.

Cercetătorii susțin că și numărul cazurile de cancer colorectal este mai redus în țările în care consumă mai des turmeric, cum este India.

Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Claudia | 12 martie 2016, 06:30
Oferta noua! Bani din prima luna! 100-285 de euro lunar! Avem nevoie imediat de oameni extrem de seriosi si care vor sa colaboreze cu noi urgent intr-o activitate part-time sau full-time, la alegere, cu castiguri rapide de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), din prima luna. Cand doriti mai multe informatii, contactati unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]
Adauga un comentariu »