Viata sexuala / Contraceptie »

Cele mai sigure metode de contracepție

Autor: Stefania | 10 februarie, 18:10 | 1 comentariu

Societatea modernă este una care fuge de responsabilitatea de a mai crea oameni care să își dorească familii timpurii. De aceea, s-au descoperit o multitudine de metode de contracepție și s-a educat foarte puțin populația în vederea informării cu privire la efectele secundare ale acestor metode.


Societatea modernă este una care fuge de responsabilitatea de a mai crea oameni care să își dorească familii timpurii. De aceea, s-au descoperit o multitudine de metode de contracepție și s-a educat foarte puțin populația în vederea informării cu privire la efectele secundare ale acestor metode.

Cele mai sigure metode de contracepție – abstinența, metode de contracepție 100% sigură

Dacă este să dăm un răspuns 100% adevărat la întrebarea care este cea mai sigură metodă de contracepție, acest este foarte simplu – abstinența. Din păcate, abstinența până la dorința de a întemeia familie nu mai este la modă. Cu toate că aceasta este cea mai sănătoasă, căci păstrează femeile și bărbații sănătoși pentru a putea fizic să procreeze, este cea mai puțin promovată din cauza faptului că este considerată demodată.

Totuși, metodele contraceptive prezintă multe efecte secundare, nu sunt 100% sigure, iar avortul are, de obicei, complicații atât la nivel fizic, cât și psihic. Cu toate acestea, tinerii care nu se simt pregătiți încă să își întemeieze o familie ar trebui să știe despre cele mai sigure metode de contraceptive.

Cele mai sigure metode de contracepție – vasectomie sau legarea trompelor pentru cine nu mai dorește copii

Una dintre cele mai sigure metode de contracepție, după abstinență, este contracepția permanentă, prin care bărbatul efectuează operația de vasectomie sau femeia este de acord să facă ligatura chirurgicală, adică legarea trompelor. Persoanele care doresc să recurgă la astfel de metode ar trebui să fie foarte sigure că nu mai vor copii niciodată și ar trebui să discute serios atât cu un medic ginecolog, cât și cu un psiholog.

O altă metodă contraceptivă dintre cele mai sigure este steriletul, care se introduce, de obicei, după cel puțin o naștere. Steriletul este un dispozitiv intrauterin, care înfundă trompele, astfel nepermițând zigotului să intre în uter pentru dezvoltare. Un astfel de dispozitiv poate fi ținut până la 10 ani. Riscul expulzării accidentale a dispozitivului este foarte mic, de aceea steriletul este o metodă contraceptivă sigură.

Cele mai sigure metode de contracepție – pilulele contraceptive, metodă sigură care prezintă efecte secundare

Pilulele anticoncepționale au o siguranță de 99%, însă există diferite efecte secundare, de multe ori neplăcute și nedorite de către femei. În acest procent mic de 1% intră femeile care nu își administrează corect pilula. Aceasta se ia o dată pe zi, de obicei seara și dacă se poate la aceeași oră, asta pentru o siguranță mai mare. Cu toate acestea, este bine să știți că 8 din 100 de femei care folosesc această metodă rămân însărcinate într-un an.

Alte metode de contracepție printre cele mai sigure sunt retragerea, în termeni medicali „coitus interruptus”și metoda calendarului. Prima nu este cea mai plăcută și nici cea mai sănătoasă. De altfel, unii medici o consideră ca fiind o metodă foarte apropiată de masturbare. Oricum, folosită cum trebuie, această metodă este printre cele mai sigure. Partenerii care se cunosc de mult timp ar trebui să identifice mai ușor perioadele de fertilitate, adică atunci când femeia este în perioada de ovulație. Abstinența în acea perioadă este o metodă de contracepție sigură și normală. Trebuie să precizăm că pentru a recunoaște cât mai bine perioada de ovulație este nevoie de menstruație regulată și cunoașterea propriului organism. Folosită cum trebuie, calendarul este o metodă de contracepție sigură.

Cele mai sigure metode de contracepție – prezervativul nu este o metodă sigură

Multă lume crede că prezervativul este cea mai sigură metodă pentru prevenirea unei sarcini și pentru prevenirea bolilor cu transmitere sexuală. În realitate, nu este deloc așa. Prezervativul nu ferește 100% pe cineva nici de boală, nici de sarcină. De altfel, 10 femei din 100 rămân însărcinate la un moment dat. Fiind una din cele mai folosite metode de contracepție, ar trebui să se știe că nu este atât de sigură precum se spune. Utilizarea necorespunzătoare a prezervativelor le face nesigure în fața sarcinii și bolilor.

Ce să evitați când folosiți un prezervativ: folosirea unui prezervativ expirat, folosirea unui prezervativ de mai multe ori, folosirea obiectelor ascuțite la deschiderea ambalajului, aplicarea prezervativului prea târziu și scoaterea lui mai devreme, folosirea unui prezervativ prea mare sau prea mic. Oricum, în condițiile utilizării corecte a prezervativului doar 2 din 100 de femei rămân însărcinate.

Mai puțin folosite, dar sigure sunt și metode precum contracepția injectabilă sau implantul. Ambele conțin hormoni asemănători cu cele din pilule, deci sunt la fel de eficiente. Nu sunt metode foarte utilizate la noi în țară. Înainte de a folosi orice metode de contracepție ce presupune medicație, ar trebui să discutați cu un medic specialist, este singurul în măsură să vă informeze cu privire la eficiență și riscuri.

Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Lenuta | 10 februarie 2016, 19:36
Lucru de acasa pe calculator. 100-285 de euro lunar! Cautam persoane care sa colaboreze cu noi intr-o activitate simpla, in timpul liber sau full-time. Domeniul, publicitate online pentru piata americana de carti electronice.

Necesita :
- calculator
- conexiune internet
- cunostiinte minime pc
Pentru mai multe detalii, contactati unul dintre membrii echipei la adresa de mail: [email protected]
Adauga un comentariu »