Stil de viata&dieta / Diete »

Cele mai sigure diete de slăbit

Autor: Alina Corneanu | 15 mai, 14:05 | 5 comentarii

Când vine vorba de slăbit – un lucru e sigur. În timp ce unele diete aduc beneficii pentru sănătate, altele, prin modul în care sunt concepute, pot favoriza apariția unor afecțiuni mai mult sau mai puțin grave. Noi îți spunem cum arată o dietă sănătosă, dar și care sunt cele mai sigure diete de slăbit din cele existente.


Înainte de a începe o dietă, cel mai important este să te asiguri că ea este echilibrată și respectă regulile de bază ale alimentației. Acestea presupun respectarea unui orar al meselor, să asigure organismului principiile nutritive necesare, dar și să combine în mod echilibrat cantitățile de proteine, glucide și carbohidrați.

,,Necesarul proteic zilnic este de aproximativ 60-80g/zi (1 g per kilogram-corp) și ar trebui să fie de 40 g din proteine animale (lapte, carne, ouă) și 40 g din proteine vegetale (soia, alge, migdale, alune, cereale). Un aport proteic mai mare în cursul unei diete de slăbire este benefic pentru că implică un consum energetic mai mare”, explică Claudia Ionescu, medic boli de nutriție și metabolism.

Potrivit nutriționistului, pentru ca orice dietă să dea rezultate este indicat să se consume cel puțin 2 litri de apă pe zi, iar persoana să facă cel puțin 90 de minute de mișcare pe zi. Exemplu nutriționistului de dietă sănătoasă care duce la pierderea în greutate:

Dimineața

-    o cană de lapte semidegresat
-    o felie de pâine de secară
-    o felie de șuncă slabă (de curcan)
sau
-    30 g de brânză slabă de vacă sau capră
-    un ou fiert moale

Gustarea de la ora 10

-    un fructe sau un iaurt mic semidegresat


Citește și:

 - Dieta care accelerează metabolismul

- Dieta cu supe calde. Meniu pe zile


Prânz

-    un bol supă de legume
-    100 g carne slabă de pasăre/vită/pește (preparat la grătar, cuptor)
-    150 g de legume pregătite la abur sau la grătar (cu sare, piper, zeamă de lămâie)

Gustarea de la ora 16

-    un fruct

Cină (cel târziu la ora 18.00)

-    100 g carne sau 50 g brânză
-    200 g salată (verde, andive, roșii, castraveți, varză – cu sare, zeamă de lămâie, eventual un iaurt degresat în loc de ulei).
 
Ținute pe perioade mai lungi de timp, o parte dintre dietele cunoscute nu au la fel de multe efecte negative asupra sănătății ca celelalte. Printre acestea se numără:

Cele mai sigure diete de slăbit: dieta Fricker

Are două variante: cea rapidă sau cea clasică, diferența dintre ele constând în prezența sau absența din dietă a pâinii și a produselor făinoase.

Ținută pe termen scurt, dieta Fricker poate duce la pierderea a 4-6 kilograme pe lună. Cu toate acestea, pe termn lung este posibil ca kilogramele pierdute să fie recuperate. Schimbările alimentare din dietă pot duce la apariția stărilor de oboseală.

Cele mai sigure diete de slăbit: dieta The Zone

În cadrul acestei cure se pot consuma alimente din toate grupele, însă fiecare masă trebuie să cuprindă 40% glucide, 30% proteine și 30% lipide.  În medie, se pierde 1 kilogram pe săptămână.

Este greu de ținut pe termen lung, mai ales că presupune măsurarea strictă a porțiilor. Când vine vorba de efecte negative asupra sănătății – dieta The Zone poate duce la oboseală și iritabilitate.

Cele mai sigure diete de slăbit: dieta Weight Watchers

Acest regim nu impune restricții pentru niciun produs. Fiecărui aliment îi corespunde un număr de puncte, în funcție de aportul de grăsimi și de valoarea energetică.

Persoanele care urmează această dietă pot pierde până la 2 kilograme pe săptămână. Spre deosebire de alte diete, în cazul Weight Watchers recuperarea kilogramelor pierdute nu se face la fel de ușor ca la celelalte regimuri de slăbit. Iar acest lucru se datorează faptului că dieta propune o alimentație echilibrată. 

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Rusu Ionela | 27 ianuarie 2015, 20:07
Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte informatii dupa ce trimiteti textul ”Detalii” la adresa de email: [email protected]
2 Postat de: Laurentiu | 29 ianuarie 2015, 10:40
Noutate absoluta, doar acum! Oferta este acum un fenomen, pentru ca tot mai multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
3 Postat de: Razvan | 29 ianuarie 2015, 14:00
Noutate absoluta, doar acum! Oferta este acum un fenomen, pentru ca tot mai multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
4 Postat de: Radu Bene | 26 martie 2015, 09:30
Se poate slabi si daca se folosesc suplimente cu cafea verde. Eu am luat Green Coffee Plus pe 2 luni si am slabit 5 kg.
Nu stiu daca e mult sau putin, dar sunt multumit de rezultatele la care am ajuns.

5 Postat de: Danutz | 03 aprilie 2018, 10:36
Pentru slabit cafeaua verde e foarte importanta pentru ca are in compozitie acel acid clorogenic care este foarte eficient in lupta cu kilogramele care sunt in plus. Desigur c foarte important e sa vem grija si la ceea ce mancam si sa facem si sport, daca dorim sa fim mai sanatosi si mai fit.
Adauga un comentariu »