Stil de viata&dieta / Nutritie »

Cele mai sănătoase fructe de mare

Autor: Maria Stoica | 05 ianuarie, 10:25 | 2 comentarii

Pentru cei cărora nu le place peștele, fructele de mare pot reprezenta o bună alternativă. Însă, specialiștii vor să atragă un semnal de alarmă; nu toate sunt benefice pentru organism. Iată care sunt cele mai sănătoase fructe de mare!


Este bine cunoscut faptul că fructele de mare nu sunt doar delicatese exotice, ci și alimente recomandate de nutriționiști pentru aportul lor de substanțe benefice asupra sănătății. Însă, este bine de văzut dacă chiar așa stau lucrurile și în realitate.

Iată care sunt cele mai sănătoase fructe de mare:

Există o opinie bine întipărită în mințile noastre cum că fructele de mare înseamnă o dietă echilibrată, care ajută în afecțiuni cardiace, dar și în menținerea unei greutăți optime.

Dar ce ne facem când ne gândim că, creveții sunt bogați în colesterol și sodiu; crabii, homarii și caracatițele sunt bogate în sodiu. Calamarul și fructele de mare date prin aluat și prăjite prin scufundare în baie de ulei au cele mai mari nivele de colesterol și de sodiu, ceea ce crește riscul de tensiune arterială și boli de inimă.

Pe de altă parte, o cercetare recentă arată însă că fructele de mare pot fi și foarte periculoase, în funcție de ferma în care au fost crescute și obiceiurile crescătorilor.

De exemplu, unii crescători din China hrănesc fructele de mare și peștii cu bălegar de porc și gâscă. Este periculos întrucât acesta poate conține salmonella. În Vietnam, creveții de crescătorie sunt ținuți la rece între grămezi de gheață făcută din apă la robinet. Adesea, apa de la robinet din Vietnam conține anumite bacterii patogene dăunătoare. Un alt pericol la care ne expunem este de a mânca fructe de mare injectate cu antibiotic, așa cum se întâmplă în multe crescătorii din Asia, arată Business Insider.

Potrivit Centrului de Controlul și Prevenția Bolilor din SUA, o treime dintre bolile cauzate de alimente în perioada 2005-2010, au fost generate de fructele de mare.

Stridiile, printre cele mai sănătoase fructe de mare

În aceste condiții, ar fi bine de văzut care sunt cele mai sănătoase fructe de mare.

Printre cele mai sănătoase fructe de mare se numără stridiile. Acestea conțin aminoacizi care reduc stresul, însă e bine de menționat și faptul că au proprietăți afrodiziace. Au mai mult zinc decât majoritatea alimentelor, ceea ce ajută la susținerea funcțiilor reproductive și sexuale. Stridiile reprezintă și o importantă sursă de vitaminele A, C și B12, vitale pentru energie și pentru buna-dispoziție.

Și calamarul se numără printre cele mai sănătoase fructe de mare. Preparatele din calmar ajută metabolismul și favorizează absorbția și păstrarea în organism a fierului. Un element important este faptul că acesta contribuie la formarea celulelor roșii. Nivelul ridicat de vitamina B2 ajută în cazul migrenelor, iar conținutul de fosfor din calamar are beneficii pentru dinți și oase.

Printre cele mai sănătoase fructe de mare trebuie să amintim și crabul. Nivelul ridicat de Omega-3 este cel mai bun lucru din crab. Acest acid gras are proprietăți anti-inflamatoare și se recomandă celor care suferă de artrită. 

Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Carmen | 05 ianuarie 2016, 08:29
Oferte de lucru de seriozitate maxima! Oameni foarte multi lucreaza acum cu noi si sunt extrem de multumiti! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
2 Postat de: Negru Vasilica | 06 ianuarie 2016, 13:06
Afacere pentru iubitorii de carti! Aceasta este afacerea cea mai potrivita pentru oamenii inteligenti si care au acasa o biblioteca! Castigi bani imbogatindu-ti biblioteca! Ce poate fi mai simplu si mai interesant? Aceasta este o oferta cu adevarat unica si revolutionara! Cere acum mai multe detalii, la adresa de email [email protected]
Adauga un comentariu »