Stil de viata&dieta / Diete »

Cele mai sănătoase diete

Autor: Raisa Cristea | 14 aprilie, 08:10 | 3 comentarii

Un regim de slăbit drastic poate să îți afecteze serios sănătatea, de aceea trebuie să ai mare grijă atunci când optezi pentru o dietă. Nu este recomandat să te apuci de o cură de slăbire fără să consulți un medic înainte, care să te asigure că sănătatea îți permite să ții regim. Iată care sunt cele mai sănătoase diete!


Peste 20 de experți în nutriție și în sănătate au evaluat peste 35 de diete din întreaga lume și au stabilit care sunt cele mai bune regimuri de slăbit., potrivit usnews.com. Pentru al cincilea an consecutiv, dieta DASH este considerată cea mai bună dietă din lume.

Cele mai sănătoase diete: dieta DASH

Dieta Dash este bogată în legume, cereale integrale şi produse lactate. Multe dintre aceste alimente sunt bogate în calciu, fibre, proteine și potasiu, ceea ce înseamnă că acest regim ajută la reglarea tensiunii arteriale. De aceea, acest regim este considerat o dietă a persoanelor care suferă de hipertensiune arterială.

Dacă ții un asemenea regim, este important și să faci mișcare, să reduci consumul de sare, de zahăr și de grăsimi.

Dieta TLC se numără printre cele mai bune diete

Pe locul doi al clasamentului celor mai sănătoase diete se află regimul TLC,  „Therapeutic Lifestyle Changes“, ceea ce se traduce prin schimbări terapeutice ale stilului de viaţă. Potrivit regulilor acestei diete, trebuie să reduci consumul alimentelor bogate în colesterol rău.

Este un regim care trebuie ținut pe o perioadă lungă de timp, fiind unul sănătos și sigur pentru organism. Trebuie să crești aportul de legume, fructe, cereale, pește, carne de pui sau de curcan.

Cele mai sănătoase diete: dieta Mayo Clinic

Această dietă este concepută de medicii Clinicii Mayo, având drept principal scop transformarea alimentaţiei sănătoase într-un obicei de lungă durată. Este recomandată și persoanelor care suferă de diabet. Consumă broccoli, piept de pui la grătar, ciuperci și orez brun.

Acest regim se numără printre cele mai bune diete pentru că nu prezintă riscuri pentru sănătate. Urmând acest regim, poți pierde două-trei kilograme în două săptămânii, susțin experții în nutriție.

Dieta mediteraneană, unul dintre cele mai bune regimuri de slăbit

Dieta mediteraneană, care se bazează pe consumul de ulei de măsline, fructe, legume, ouă, pește, te ajută să slăbești treptat. Este un regim sănătos, de aceea este clasat în primele locuri ale clasamentului întocmit de nutriționiștii americani. Are, de asemenea, beneficii pentru inimă.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Costy | 16 aprilie 2015, 05:27
Istoria omenirii este scrisă de cei care şi-au propus scopuri măreţe şi care au persistat cu îndârjire, uneori timp de ani de zile, până le-au atins. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea ”Succesul în viață”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email : [email protected]
2 Postat de: Dana | 16 aprilie 2015, 07:23
INDRAZNESTE SA FI DIFERIT!
Indiferent cine sunteţi şi care este situaţia voastră, aveţi în voi, chiar acum, capacitatea să realizaţi mai mult decât oricând înainte. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea ”Succesul în viață”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]
3 Postat de: Iulian | 16 aprilie 2015, 09:48
INFO [email protected]

INFO [email protected]

Este bine să înţelegi că toţi marii oameni din trecut care au obţinut realizări remarcabile au fost nişte vizionari. Ei şi-au proiectat mintea asupra viitorului dorit şi nu şi-au bătut capul cu greşelile din trecutul lor. Altfel spus, ei şi-au imaginat lumea pe care şi-ar dori-o şi nu s-au preocupat de realitatea existentă, după care au trecut la fapte şi şi-au materializat viziunea. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea ”Te-ai născut bogat”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]

INFO [email protected]

INFO [email protected]
Adauga un comentariu »