Stil de viata&dieta / Nutritie »

Cele mai periculoase mezeluri de care să vă feriți

04 iulie, 10:55 | 31 comentarii

Un top al celor mai periculoase mezeluri vă poate ajuta să vă feriți de ce este mai nociv pe piață.


Se pare că mezelurile nu sunt bogate în substanțe nutritive, ele doar arată și miros bine, de aceea este bine să ne ferim de ele. Am ajuns în era, în care mâncăm de plăcere, dar nu ne mai hrănim, iar asta poate fi periculos pentru noi, dar mai ales pentru copiii noștri, care sunt în continuă dezvoltare.

Mezelurile, bogate în chimicale și grăsimi, reprezintă o cauză a obezității și a bolilor cardiovasculare tot mai dese în rândul românilor. De asemenea în compoziția acestor alimente se găsește carne de calitate proastă, cum este cea dezosată mecanic.

Cele mai periculoase mezeluri - parizerul, tot ce poate fi mai rău

„Preparatele din carne (de exemplu, cârnaţi, salamuri, muşchiuleţ, jambon), dar şi pasta de mici şi carnea tocată, pot conţine şorici, grăsimi, tendoane, organe (urechi, stomac) şi aditivi alimentari pentru reţinerea apei (guma caragenan (E 407), coloranţi, carmin (E 120), polifosfaţi (E 452), amidon (E1.404) şi soia (făină, texturate proteice)”,  explică prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare din Bucureşti pentru adevarul.ro.

Cele mai periculoase mezeluri conțin și multă apă, iar pentru a putea fi folosită în mezeluri, este nevoie de un gelifiant, E407, care reține apa și care este responsabil cu apariția cancerului colorectal, așa cum demonstrează studii recente. Mezelurile mai conțin multe grăsimi saturate care îngrașă și cresc nivelul colesterolului.

Printre cele mai periculoase mezeluri - parizerul este foarte nociv, deoarece conține șorici și slănină de porc în concentrație de 80%, 10%  MDM, oase măcinate în carnea dezosată mecanic. Coloranții și E-urile, care dau gust și culoare nu lipsesc, cum sunt E250 și E251, care dau nuanța rozalie mezelurilor și le face să arate delicioase și sunt cancerigene.  

Cele mai periculoase mezeluri - crenvurştii, în top

Crenvurștii sunt și ei foarte toxici, putând fi cauza toxiinfecțiilor alimentare, dacă nu sunt păstrați cum trebuie. Pielițe, grăsimi și o cantitate mare de MDM (tocătură din resturi de carne de tot felul, cum sunt tendoanele, adică cea mai slabă carne în proteine) se găsesc în compoziția lor, iar culoarea fragedă a crenvurștilor este dată de o gamă întreagă de E-uri.  

Salamurile, printre cele mai periculoase mezeluri, tind să nu aibă mai nimic din ceea ce seamănă cu alimentele cu care suntem obișnuiți. Sunt pline de aditivi care imită gusturile condimentelor, de coloranți, soia și toate E-urile care fac aceste alimente să arate bine, să miroasă bine și să se păstreze pe o perioadă cât mai lungă, ceea ce le face foarte periculoase pentru sănătatea noastră.

Kaizerul și șunca țărănească se încadrează printre cele mai periculoase mezeluri, deoarece conțin o cantitatea foarte mare de coloranți, urme de oase, șorici, tendoane, carnea fiind o raritate în aceste produse.

Cu toate acestea nu înseamnă că toate mezelurile de pe piață sunt periculoase. Produsele tradiționale pot fi foarte bune, chiar dacă sunt un pic mai scumpe merită atunci când vă este pusă sănătatea în pericol.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Elena | 10 ianuarie 2015, 17:37
Cautam operatori PC, care sa se alature echipei noastre.
Oferim si solicitam seriozitate maxima.
Conditii necesare :
- calculator + internet + cunostiinte minime de operare.
Avem nevoie de persoane serioase, inzestrate cu calm si rabdare.
Instruirea se ofera gratuit sub forma unor lectii prezentate pe mail.
Atata timp cat cititi cursurile,o sa gasiti raspunsurile la toate intrebarile .
Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal.
Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere.
Proiectul se doreste a fi lansat pe piata americana de carti electronice!
Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
2 Postat de: Rodica | 11 ianuarie 2015, 10:04
Cea mai cautata oferta de lucru! Veti gasi din ce in ce mai des aceasta oferta de lucru, pentru ca noi suntem cei mai seriosi! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
3 Postat de: Ion | 12 ianuarie 2015, 12:15
de ce pu..la mea le mai lasati pe piata?
4 Postat de: Ion | 12 ianuarie 2015, 12:15
de ce pu..la mea le mai lasati pe piata?
5 Postat de: Laur | 12 ianuarie 2015, 20:20
cum de ce? de ce nu le-ar lasa pe piata? e nevoie de sclavi care sa traiasca pana la maxim varsta de pensionare sa contribuie pentru bunastarea unora si cam atat si plus ca suntem aproape 8 miliarde din care 97% sclavi deci ce ai dori ma rog sa traiesti ca bunicul 100ani si sa papi ce ai contribuit???
Pagina comentarii: 
Adauga un comentariu »