Remedii naturiste / Problemele tale »

Cele mai bune tratamente naturiste pentru coșuri

Autor: Cristina Popescu | 23 noiembrie, 16:45 | 2 comentarii

Acneea e o problemă dermatologică neplăcută şi inestetică, întâlnită la 80% dintre adolescenți, dar și în rândul adulților. Ea se datorează, în special, bacteriei numite Propionibacterium Acnes, care produce inflamaţia şi apariţia coşurilor purulente şi a nodulilor roşii.


Acneea se manifestă prin apariția de coşuri purulente sau puncte negre pot pe faţă, pe piept, pe spate sau pe umeri, adică în zonele în care se găsesc cele mai multe glande sebacee.

În acest caz, alegerea produselor cosmetice de îngrijire are un rol extrem de important, fiind recomandate produse dermatocosmetice speciale (geluri de curăţare, creme, săpunuri), care reglează producţia de sebum, având efect antiacneic.

Totodată, există numerose tratamente eficiente pentru coșuri pe care le poți realiza acasă și care vin în completarea îngrijirii zilnice. Iată câteva dintre ele!

Tratament cu aspirină și lămâie

Masca cu aspirină și lămâie este recomandată persoanelor care suferă de acnee, pete sau cicatrici greu de eliminat. Combinația de lămâie și aspirină are acțiune astringentă și purificatoare, eliminând bacteriile care provoacă acnee.

Ai nevoie de 3 aspirine și suc proaspăt de lămâie. Se pisează aspirina și se amestecă energic cu sucul de lămâie. Amestecul se aplică pe tenul curat, insistând pe zonele cu acnee. Se lasă să acționeze timp de 10 minute, apoi se îndepărtează cu apă călduță.

Tratament cu miere și lămâie

Această mască este ideală pentru curățarea în profunzime a porilor. Atât mierea, cât și lămâia sunt antibiotice naturale, împreună fiind o combinație puternică împotriva petelor și a coșurilor.

Ai nevoie de o jumătate de lămâie, 2 lingurițe de miere naturală și un vas de sticlă sau ceramică. Amestecă ingredientele până când acestea formează o pastă și aplic-o pe față, masând ușor pielea. Las-o să acționeze 10 minute și apoi îndepărtează cu apă călduță.

Tratament cu argilă și lămâie

Argila este renumită pentru rezultatele uimitoare pe care le are în tratarea acneei.  Astfel, se amestecă 2 lingurițe de argilă cu suc de lămâie și se lasă să acționeze. Se îndepărtează cu apă călduță.

O altă variantă este să amesteci argila, sucul de lămâie și o picătură de ulei esențial de levănțică, bergamotă sau arbore de ceai pentru prepararea unei alte măști eficiente. Aceste uleiuri esențiale au acțiune bactericidă, dar și relaxantă.

Tratament cu suc de roșii

Aplică zilnic pe ten suc natural de roșii sau pulpă de tomate și las-o să se usuce; are efect astringent pentru piele și usucă coșurile. De asemenea, poți alterna acest procedeu folosind suc de castravete.

Tratament cu frunze de neem

Zdrobește câteva frunze de neem (excelente în tratatea cicatricilor provocate de acnee) și amestecă-le cu pudră de turmeric până obții o pastă omogenă. Aplică pasta pe zonele cu probleme și lasă să acționeze 20 de minute.

De asemenea, poți realiza o mască simplă și eficiente din următoarele ingrediente: 2 linguri de argilă cosmetică, 2-3 picături de ulei esențial de neem (se găsește la plafar) și suc de lămâie.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Stepimar | 23 noiembrie 2015, 20:33
Dacă îţi doreşti sincer să câştigi bani mai mulţi decât la ora actuală, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să înveţi să acorzi mult mai puţină atenţie lucrurilor pe care le spun sau le fac cei din jurul tău şi mult mai multă atenţie "micuţei voci" care îţi vorbeşte în sinea ta. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea ”Te-ai născut bogat”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email:[email protected]
2 Postat de: Simona | 03 decembrie 2015, 15:15
Atât timp cât vei continua să susţii în mintea ta imaginea schimbărilor pozitive pe care ţi le doreşti, acestea vor continua să se petreacă în viaţa ta. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea ”Te-ai născut bogat”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]
Adauga un comentariu »