Remedii naturiste / Puterea plantelor »

Cele mai bune remedii pentru hipertensivi

Autor: Claudia Georgevici | 24 august, 13:30 | 2 comentarii

Numeroase leacuri și-au dovedit eficiența în caz de hipertensiune, mai ales în forma ușoară și cea moderată. Totuși, înainte de a începe terapia cu plante, trebuie să ceri acordul medicului curant, mai ales dacă iei și antihipertensive. Asocierea celor două tratamente poate scădera prea mult tensiunea. Iata care sunt cele mai bune remedii pentru hipertensivi.


Remedii pentru hipertensivi cu usturoi

Virtuțile tămăduitoare ale usturoiului sunt cunoscute de peste 3.000 de ani și potrivit  Organizației Mondiala a Sănătății, „această plantă poate fi utilă în caz de hipertensiune moderată”. Usturoiul are efect diuretic și vasodilatator asupra vaselor periferice, ceea ce ajută la scăderea presiunii sângelui.

La acestea se adaugă beneficiile în ceea ce privește reducerea colesterolului, precum și acțiunea antioxidantă și antiinflamatoare, cu efecte pozitive asupra inimii. În scop terapeutic, poți consuma zilnic 1-3 căței de usturoi zdrobit. Pentru că poate subția sângele, persoanele care iau tratament cu anticoagulante și cele care urmează să facă operație nu trebuie să consume usturoi în cantități mari.  

Păducelul

Această plantă este un ajutor de nădejde pe care pot conta persoanele cu hipertensiune. Păducelul, care este numit și „cardiologul naturii”, are acțiune relaxantă asupra mușchilor inimii, ajutând la scăderea TA. Păducelul este adesea indicat și în tahicardie și în insuficiență cardiacă moderată.

Nervozitatea, anxietatea și hiperactivitatea, care agravează hipertensiunea, pot fi, de asemenea, reduse cu ajutorul remediilor de păducel. În acest scop este indicat ceaiul, care se prepară din 1-2 lingurițe de flori uscate la o cană cu apă fierbinte, lăsate la infuzat 10 minute. Se beau 2-3 căni zilnic, într-o cură de 3 săptămâni. Cere acordul medicului dacă urmezi tratament cu antihipertensive, cu antiaritmice sau cu vasodilatatoare.  


Te-ar mai putea interesa:

 - Nutrienții care ,,țin sub control" hipertensiunea

 - Combate hipertensiunea în 5 pași


Frunzele de măslin

Un compus din frunzele de măslin (oleuropein) are acțiune hipotensoare, vasodilatatoare și reglatoare a nivelului ritmului cardiac. Aceste beneficii recomandă frunzele de măslin în hipertensiunea ușoară și în cea moderată.

În plus, acest remediu ajută și la normalizarea nivelului de zahăr din sânge și al colesterolului. Infuzează 3 lingurițe de frunze de măslin la 1 litru de apă clocotită, timp de 10 minute. Consumă 3 căni pe zi, timp de o lună.  

Remedii pentru hipertensivi cu hibiscus

Florile de hibiscus conțin antocianozide, pigmenți care imprimă culoarea specifică și care protejează vasele sangvine, fiind de un real folos când vine vorba de scăderea presiunii sângelui.

De asemenea, hibiscusul poate scădea colesterolul „rău” și are acțiune antiinflamatoare. În cadrul unei cercetări desfășurate în Iran, s-a constatat că la persoanele care au primit extract din flori de hibiscus pe o perioadă de 12 zile s-a observat o scădere a tensiunii cu 11%. În caz de hipertensiune ușoară sau moderată, se poate încerca ceaiul din flori de hibiscus.

Infuzează timp de 10 minute 3 linguri de plantă uscată la 1 litru de apă, apoi filtrează. Poți bea zilnic cel mult 4 căni cu această infuzie, atât cât este nevoie, însă numai cu acordul medicului.

Fumarița

Planta conține protopină, o substanță activă recunoscută pentru proprietățile sedative, motiv pentru care remediile pe bază de fumariță sunt prescrise în caz de hipertensiune și tulburări de ritm cardiac, precum și pentru calmarea stărilor de anxietate.

În astfel de probleme, se poate prepara următorul remediu: se infuzează un sfert de oră 4 linguri de amestec de plante (150 g frunze de fumariță, 150 g de frunze de măslin și 150 g de flori de păducel) într-un litru de apă fierbinte. Se infuzează și se pot consuma câte 6 căni pe zi, într-o cură a cărei durată trebuie să fie recomandată de medic.

Remedii pentru hipertensivi cu frunzele de coacăze

Flavonoidele din compoziția frunzelor de coacăze au acțiune hipotensoare. Remediul are efect diuretic, fiind un tonic general, cu beneficii și în caz de reumatism și gută.

Persoanele cu hipertensiune ușoară și moderată pot încerca o cură de 20 de zile pe lună (cel mult 3 luni) cu o infuzie obținută din 5 linguri de frunze de coacăze în jumătate de litru de apă fiartă. Se lasă acoperit 15 minute, se filtreză, apoi se bea o cană dimineața, una la prânz și una seara.

Talpa-gâștei

Substanțele conținute de această plantă, printre care se numără alcaloizii și sărurile minerale, recomandă talpa-gâștei în ținerea sub control a tensiunii arteriale.

Planta are proprietăți tonice, sedative cardiace și nervoase, vasodilatatoare periferice și hipotensoare. Este indicată infuzia (2 lingurițe de plantă la 250 ml de apă fierbinte), din care se iau zilnic cel mult 4 linguri.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Dana | 11 septembrie 2014, 01:32
Munca de calitate ( operator online) si bine platita : 300 de dolari! Vedeti acest job si convingeti-va de seriozitatea noastra! Aici puteti avea viitorul asigurat! Acum este cel mai potrivit moment sa incepeti! Trimitei textul " Info" la adresa de email [email protected] pentru detalii.
2 Postat de: Silvia | 12 septembrie 2014, 11:27
Locuri de munca urgente!
Incheiati imediat contract legal si incepeti rapid o activitate noua, usoara, serioasa si profitabila! Foarte multi oameni au inceput deja sa lucreze! Seriozitatea noastra este absoluta! Primele castiguri au fost deja acordate! NU este joc piramidal sau MLM! Avem nevoie de operatori online care sa lucreze 3 ore pe zi si sa castige 300 dolari lunar! Pentru a afla detalii,trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]
Adauga un comentariu »