Familia ta / Bebe »

Cele mai bune remedii împotriva colicilor

Autor: Maria Stoica | 30 ianuarie, 09:45 | 1 comentariu

Micuțul tău plânge aproape tot timpul, chiar dacă e curat, i-ai dat să mănânce și l-ai luat și în brațe ca să încerci să îl calmezi? Ei bine, s-ar putea ca bebelușul tău să aibă colici. Iată care sunt cele mai bune remedii împotriva colicilor: 


Apă caldă, printre cele mai bune remedii împotriva colicilor

Unul dintre cele mai bune remedii împotriva colicilor poate fi apa caldă.  Iată ce trebuie să faci: ia o sticlă de 500 de ml și pune în ea apă caldă, nu fierbinte. Apoi, înfășoară sticla într-un prosop. Acest truc s-ar putea să ajute la calmarea durerilor de burtică cauzate de colici ale bebelușului tău. Însă, mare atenție! Să verifici apa ca să nu fie mult prea caldă.

Vibrațiile, printre cele mai bune remedii împotriva colicilor. Există anumite balansoare care au butoane speciale de muzică, dar și de vibrații. Astfel de balansoare sunt excelente pentru bebelușii de până în opt luni. Dacă deja ai un astfel de produs, atunci când bebelușul începe să plângă din cauza colicilor, așează-l pe micuț în balansoar și apasă pe butonul de vibrații. Vei vedea că în niciun minut cel mic se va liniștii. Și acea muzică îi face bine, dar trebuie dată pe un volum foarte mic.

Și masajul se numără printre cele mai bune remedii împotriva colicilor. Masajul la nivelul abdomenului realizat cu mișcări ușoare și circulare va ajuta, de asemenea, la eliminarea senzației de balonare și de dispariție adeseori a durerilor cauzate de colici. Însă, ține minte: niciodată să nu începi masajul brusc, cu mișcări dure care-l pot speria pe micuț. Începe prin mișcări blânde și mângâieli.

Cele mai bune remedii împotriva colicilor: o plimbare scurtă cu mașina

De asemenea, legănatul, cântatul și jucăriile pot fi de mare ajutor copilului atunci când are colici. În plus, tot printre cele mai bune remedii împotriva colicilor se numără și o plimbare scurtă cu mașina.

Pe de altă parte, când bebelușul suferă de colici este indicat să-l așezi pe burtă sau pe partea dreaptă. În acest mod îi poți ușura simptomele.

Și praful de cărbune medicinal, administrat cu biberonul, este unul dintre cele mai bune remedii împotriva colicilor. Iată ce trebuie să faci:  Amestecă o lingură de praf cu 100 de ml de apă și apoi dă-i această licoare celui mic cu biberonul. Printre cele mai bune remedii împotriva colicilor sunt și ceaiurile de mușețel, izma sau sămânța de anason. În plus, în orice farmacie se găsesc ceaiuri pentru colici, gata preparate, special pentru bebeluși.

Însă, e bine ca pe cel mic să-l vadă un medic și să-ți spună că are colici și abia apoi poți încerca aceste remedii. Nu pune tu diagnosticul, riști să aibă altceva și să-i faci mai mult rău bebelușului decât să-l ajuți.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Mihai | 30 ianuarie 2016, 07:52
Oferta pentru oricine! Cel mai modern si mai eficient sistem de lucru la domiciliu, acum in premiera pentru toata tara! Trebuie sa ai doar putin timp liber, calculator si conexiune la internet! Nu e nevoie sa cunosti nimic, inveti totul de acum inainte, pas cu pas, sub indrumarea noastra foarte atenta! Si incepi chiar din prima luna sa castigi bani! Solicita acum detaliile necesare, la adresa de email:[email protected]
Adauga un comentariu »