Remedii naturiste / Puterea plantelor »

Cele mai bune ceaiuri pentru ficat

Autor: Stefania | 11 iunie, 08:10 | 6 comentarii

În acest articol, îți prezentăm o listă de tipuri de ceai de care e bine să ții cont atunci când ai probleme de ficat.


Ficatul este cel mai greu organ din corpul omului, cântărind între 1 și 2 kg și este situat în partea dreaptă a stomacului sub diafragmă. Parte din aparatul digestiv, ficatul îndeplinește numeroase funcții în organismul omului.

Are un rol important în echilibrul metabolismului, deoarece sintetizează colesterolul, fosfolipidele, lipidelor și lipoproteinele, participă la metabolismul glucidelor și proteinelor și ajută la sinteza unor elemente din sânge, cum sunt globulinele, albuminele și antitrombina.

Așadar, este foarte important ca ficatul să aibă o bună funcționare, el elimină multe toxine din organism, deci el, la rândul lui trebuie curățat de toxine. Îți prezentăm cele mai bune ceaiuri pentru ficat, care să te scape de îngreunarea și mai mare a ficatului cu medicamente atunci când faci excese sau ești foarte obosit.

Înainte de asta este bine să știi că ficatul este singurul organ al omului care se reface, dar are nevoie de multă odihnă și repaus. Și dacă adaugi și unul din ceaiurile de mai jos o să te simți mai tânăr, o să îți dispară cearcănele și senzația continuă de oboseală.

Printre cele mai bune și cunoscute ceaiuri pentru ficat se numără anghinarea

Frunzele de anghinare au proprietăți hepatoprotectoare și stimulente ale funcției hepatice. De asemenea au și funcția de a crește debitul de bilă secretată.

Ceaiul de anghinare este recomandat, în special, în disfuncții hepatobiliare (de exemplu insuficiență biliară), în colecistite, în hepatitele subacute, cronice și chiar în preciroză. În ceaiuri se pune o linguriță de frunze de anghinare la o cană de apă și se beau maxim două căni pe zi.   

Printre cele mai bune ceaiuri de ficat este și ceaiul de armurariu. Acesta conține flavonoide lignanice (silymarină),iar acțiunea lor asupra ficatului este de a modifica structura periferică a membranei celulare a hepatocitelor, astfel că previne penetrarea toxinelor în interiorul celulelor și stimulează potențarea regenerativă a ficatului și formarea de noi hepatocite.

Ceaiuri pentru ficat - armurariul

Ceaiul de armurariu este recomandat mai ales în hepatita acută și cronică, în hepatita alcoolică și ciroză hepatică. La ceai se folosesc fructele de armurariu, se pune o linguriță de fructe măcinate la o cană de apă de două ori pe zi.

Atunci când crezi că ai exagerat o bună perioadă de timp cu grăsimile și mâncărurile nesănătoase și vrei să ții o cură de dezintoxicare a ficatului, ceaiul de păpădie este printre cele mai bune. Păpădia purifică organismul, stimulând activitatea secretoare a bilei, este bogata în săruri de potasiu și poate fi la fel de bună inclusiv în diete, datorită împiedicării retenției de lichide și a rezultatelor bune în dispariția celulitei. Ceaiul se face cu 2 lingurițe de păpădie măcinată la o cană de apă și se bea de 2 ori pe zi.

Ceaiuri pentru ficat - gălbenelele

Puțini știu că gălbenele sunt foarte bune, atât intern cât și extern, și că se studiază, în prezent, acțiunea plantei asupra virusului HIV (SIDA). Deja s-au obținut rezultate semnificative in vitro și s-a constatat acțiunea inhibitorie a extractelor de gălbenele asupra virusului HIV.

Intern, gălbenelele ajută la stimularea secreției biliare și la dezintoxicarea ficatului. 2-3 căni pe zi și o linguriță de gălbenele la cana de apă este exact ce îți trebuie să te revigorezi și să îți pui ficatul pe picioare.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Rares | 28 ianuarie 2015, 18:18
Oferte de lucru pentru toti! Oferta este deja un fenomen! Foarte multi oameni lucreaza cu noi! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
2 Postat de: Andreea | 06 aprilie 2015, 07:42
CEA MAI NOUA OFERTA DE LUCRU!

Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara nici un fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet cu instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Se lucreaza parti-time (in timpul liber) sau full-time, la alegre. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim mai multe detalii dupa ce trimiteti textul "info" la adresa de email [email protected]
3 Postat de: Iulian | 06 aprilie 2015, 15:12
Îndoielile, temerile, pesimismul şi gândurile negative otrăvesc sursa vieţii. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea ”Te-ai născut bogat”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]
4 Postat de: Daniel | 11 iunie 2015, 07:54
Oferta serioasa si care merita! Nu esti de parere ca trebuie sa incepi la timp, daca vrei sa castigi? Acum, dupa ce au vazut filmul care demonstreaza ca totul este foarte serios, oamenii au inceput sa lucreze si sa castige cu noi. Te asteptam si pe tine! Incepi rapid si simti satisfactia ca ai gasit ceva ultra-serios! Filmul video te va convinge! Cere-mi urgent mai multe detalii la adresa mea de email: [email protected]
5 Postat de: Costy | 11 iunie 2015, 08:34

Cautam colaboratori seriosi! Ofertă speciala pentru cei care vor să faca bani in timpul liber sau full-time. Vei lucra intr-o echipa cu experientă, iar rezultatele sunt deja dovedite. Te vei convinge imediat ca ai facut cea mai buna alegere! Pentru mai multe detalii, cauta-ma acum la adresa de email: [email protected]

Pagina comentarii: 
Adauga un comentariu »