Remedii naturiste / Puterea plantelor »

VIDEO: Cele mai bune ceaiuri anticolesterol

Autor: Alexandra Tudor | 24 aprilie, 11:00 | 8 comentarii

Colesterolul este un element indispensabil organismului, produs în proporţie de 75% de ficat. Datorită lui, organismul produce vitamina D, utilă în fixarea calciului în oase. Dar, când se găseşte pentru multă vreme în exces în sânge, se depune pe pereţii arterelor şi devine unul dintre principalii factori de risc al afecţiunilor cardiovasculare.


Schimbarea obiceiurilor alimentare, primul pas

Corectarea obiceiurilor alimentare defectuoase este o strategie utilă de reducere a colesterolului „rău.” "Un regim alimentar bazat pe alimente precum peştele, legumele, fructele, uleiurile vegetale (fără carne roşie, lactate grase sau fermentate şi ouă), urmat în paralel cu un tratament cu plante medicinale este un pas important în bătălia cu acest duşman tăcut-colesterolul", precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie. Studii recente arată că primele efecte ale acestui regim anticolesterol apar după 60 de zile şi trebuie continuat timp de doi ani. În astfel de situaţii, numărul accidentelor cardiovasculare scad semnificativ, cu 66%.”

Tratamentul zilnic cu plante

Anghinarea este o plantă medicinală care se ocupă de chimia întregului organism şi este un excelent detoxifiant. Infuzia are efecte anticolesterol şi se prepară din 500 ml de apă clocotită care se toarnă peste o lingură de frunze. Se acoperă vasul cinci minute, apoi se strecoară. O jumătate din cantitate se bea dimineaţa, iar ceaiul rămas se bea înaintea meselor de prânz şi de seară. Cura cu anghinare durează 14 zile pe lună.

Tratamentul cu frunze de afin reduce colesterolul şi zahărul din sânge. Folosiţi atât infuzia, cât şi decoctul de afin. Infuzia se prepară dintr-o linguriţă de frunze mărunţite şi o cană cu apă clocotită. Decoctul se prepară din două linguriţe de plantă şi 250 ml apă, care trebuie să fiarbă 5 minute. Beţi câte o cană, după mesele principale, minim 21 de zile.

Pătlagina este un remediu anticolesterol verificat pe mii de pacienţi. Tratamentul cu această plantă previne creşterea la cote alarmante a nivelului de colesterol „rău” în sânge. Se recomandă infuzia preparată dintr-o lingură de plantă şi dintr-o cană de 200 ml de apă clocotită. Beţi câte o lingură la două ore. Tratamentul trebuie urmat timp de 14 zile. După o pauză de zece zile se poate repeta.

Mesteacănul folosit sub formă de infuzie favorizează eliminarea acidului uric şi a colesterolului rău din sânge. Infuzia se prepară dintr-o linguriţă cu frunze şi dintr-o cană cu apă fierbinte. Se lasă la infuzat zece minute, după care se consumă îndulcită cu miere. Durata tratamentului este zece zile pe lună sau după recomandarea specialistului. Cei care suferă de boli de inimă sau de rinichi trebuie să evite infuzia de mesteacăn.

Ceaiul verde contribuie la eliminarea grăsimilor care se depun pe pereţii vaselor sanguine. Doza zilnică este de două căni de ceai verde pe zi, îndulcit numai cu miere, fiind incompatibil cu zahărul. Tratamentul durează câte trei săptămâni pe lună.

Strugurele reduce nivelul crescut a colesterolului. Aceste fructe dulci şi parfumate au proprietăţi decongestionante, remineralizante şi anticolesterol. Dar pentru a beneficia de calităţile sale terapeutice, strugurele trebuie consumat cu coajă cu tot, câte 300 g pe zi. De asemenea, se prepară ceai din boabele de strugure: cinci boabe la o cană de apă clocotită. Se consumă câte trei căni de infuzie pe zi.

Un ceai complex cu efecte deosebit de bune se prepară dintr-un amestec de plante: câte 10 g de săpunariţă şi de gălbenele, 20 g cozi de cireşe, 25 g frunze de anghinare, 25 g frunze de creţuşcă şi 20 g frunze de vulturică. Din acest amestec se pun 2 linguri cu vârf în 500 ml de apă clocotită. Ceaiul se fierbe timp de trei minute; apoi se lasă la infuzat timp de 15 minute. Se beau câte două căni pe zi. Tratmentul trebuie continuat vreme de două luni.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Andrada | 04 iulie 2012, 16:14
nu stiam de anghinare ca scade colesterolul. Am auzit de scortisoara si naut ca ajuta.dar daca in acelasi timp mancam nu mai stiu ce fast food n-am facut nimic. eu am fost la clinicco cu mama mea, la urgente, a facut un pre-infarct, de fapt o criza de angina pectorala care ne-a speriat cumplit. se pare ca alimentatia a fost principalul vinovat. de fapt colesterolul. noi suntem din brasov si avem norocul ca am ajuns la clinicco - www.clinicco.ro
2 Postat de: Alina | 04 ianuarie 2014, 19:53
Nu stiu care din aceste ceaiuri sa aleg.anghinarea stiu ca E cam amara Dar oricum colesterolul mamei mele deja I-a iesit pe maini sub forma de galme.
3 Postat de: Orlando Sorin | 20 septembrie 2014, 14:07
Devino ACUMA actionar GRATIS la cel mai mare facebook din lume.
Timp limitat pana la inchiderea emisiunii de actiuni GRATIS.

https://www.globallshare.com/ro/2824594.html
4 Postat de: Carmen | 22 septembrie 2014, 01:18


Locuri de munca pentru toti! Oferta este deja un fenomen! Foarte multi oameni lucreaza cu noi! Asiguram contract legal! Au fost trimise deja primele castiguri! Avem dovada platilor! NU e MLM si NU e joc piramidal! Castigati 300 dolari lunar, lucrand ca operator online, 3 ore pe zi! Va expediem detalii, daca trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

5 Postat de: Andrei | 25 aprilie 2015, 07:53
MUNCESTE DE ACASA!

Instruire gratuita oferita de firma, sub forma unor cursuri oferite prin mail.
Contract legal oferit din start!
O afacere in FRANCIZA ALTERNATIVA .
Fara a necesita cunostinte avansate IT.
Se lucreaza de acasa, part-time/full-time.
Minim 18 ani.
Fii propriul tau sef.
Cu perseverenta, poti obtine 300 Euro lunar sau chiar mai mult.
Pentru mai multe detail TRIMITE ‘’INFO’’ la adresa de email: [email protected]
Pagina comentarii: 
Adauga un comentariu »