Sanatatea ta / Tratamente »

Cele mai agresive forme de cancer

Autor: Raisa Cristea | 07 decembrie, 15:20 | 2 comentarii

An de an, în ţara noastră apar peste 80 de mii de noi cazuri de cancer, iar aproximativ 30 de mii de persoane mor din cauza acestei afecţiuni. Boala poate să afecteze toate organele corpului, iar unele tipuri de cancer se dezvoltă mai lent, în timp ce altele au o evoluţie galopantă.


Speranţa de viaţă a unei persoane diagnosticate cu această boală depinde de mai mulţi factori, de la vârstă, până la gene şi tipul de cancer.  Iată care sunt cele mai agresive forme de cancer!

Cancerul de pancreas

Considerat cancerul cu cea mai mică rată de supravieţuire, de 7%, pe o perioadă de 5 ani de la diagnostic, cancerul de pancreas se dezvoltă în ţesuturile pancreasului. Acest lucru este cauzat de faptul că se diagnostichează în stadii avansate, pentru că nu dă simptome decât târziu, când la mulţi pacienţi apar metastazele şi sunt afectate alte organe.

Cancerul pulmonar

Cancerul de plămâni are o rată de supravieţuire de până la 17,4% pentru cinci ani de zile şi este răspunzător pentru moartea a peste 700 de mii de persoane, anual, numai în SUA. Cel mai adesea apare la persoanele cuu vârsta între 55 şi 65 de ani. Statisticile arată că în peste 80% din cazuri fumatul este de vină pentru îmbolnăviri.

Mezoteliomul

Un alt cancer cu o rată mică de supravieţuire este cel de mezoteliom, membrana protectoare a organelor interne ale corpului. Mezoteliomul apare atunci când celulele mezoteliale cresc şi se înmulţesc necontrolat. Este mai întâlnit la bărbaţi, spre deosebire de femei. Acest tip de cancer apare mai ales după vârsta de 60 de ani, mai predispuşi fiind bărbaţii care au fost predispuşi la radiaţii cu azbest. Dificultăţile de respiraţie şi durerea toracică sunt cele mai întâlnite simptome.

Cancerul de ficat

Din categoria cancerelor cu o rată mică de supravieţuire, şi anume de 8% pe o perioadă de cinci ani face parte cancerul de ficat. Factorii de risc sunt alcoolul, obezitatea, excesul de alimente grase, dar şi fumatul.

Predispuse la această afecţiune sunt şi persoanele care sunt infectate cu virusul hepatic B sau C.

Cele mai întâlnite tipuri de cancer la femei sunt cel de sân, uterin şi de colon, în timp ce la bărbaţi este vorba despre cancerul de plămâni, de colon şi de prostată.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Adrian Razvan | 07 decembrie 2016, 13:38
De ce sa nu faci bani aici? Sistemul care iti aduce simplu bani. Nici nu stii ce poti pierde. Program pentru toti. Sistemul care iti aduce comod bani. Te indrumam pas cu pas. Cand doresti sa afli despre ce este vorba si sa primesti toate detaliile la adresa ta de email, trimite cuvantul DETALII la adresa aceasta de email: [email protected]
2 Postat de: Costica | 08 decembrie 2016, 07:09
Oferta speciala: bani online. Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Cereti acum detalii la adresa de email a unuia dintre coordonatorii echipei noastre: [email protected] com

Adauga un comentariu »