Remedii naturiste / Puterea plantelor »

Ceaiuri pentru concentrare

Autor: Cristina Popescu | 26 iunie, 14:35 | 11 comentarii

Starea de spirit și nivelul de energie pot influența semnificativ capacitatea de concentrare, atenția, creativitatea sau capacitatea de memorare, astfel că alimentația este cel mai bun combustibil al funcțiilor cognitive.


Uneori, capacitatea de concentrare se diminuează în perioadele de stres ale vieții, atunci când lucrăm la ceva solicitant, învățăm pentru un examen sau atunci când se acumulează prea multă oboseală și simțim că nu ne mai putem aduna gândurile. Însă, natura deţine substanţe secrete care ajută memoria și puterea de concentrare să rămână „în formă“. Iată, așadar, câteva ceaiuri recomandate!

 

Ceaiuri pentru concentrare: ginko biloba

 

Frunzele de ginkgo biloba sunt recomandate celor care suferă de pierderi de memorie din cauza vârstei înaintate sau celor cu tulburări de memorie de scurtă durată. Această plantă stimulează oxigenarea creierului şi, deci, activitatea celulară cerebrală. Se foloseşte sub formă de infuzie (o cană de ceai pe zi, dintr-unul sau două plicuri la o ceaşcă) sau sub formă de tinctură (câte 30-40 de picături de trei-cinci ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă).

 

Ceaiuri pentru concentrare: salvia

 

Studii efectuate la Centrul de Cercetare a Plantelor Medicinale din Newcastle au arătat că uleiul de salvie inhibă activitatea anumitor acizi răspunzători de pierderile de memorie.

Salvia măreşte şi capacitatea de concentrare şi înlătură oboseala mentală. Ea poate fi utilizată fie sub formă de mirodenie în mâncare, fie sub formă de infuzie.

Ceaiul de salvie se prepară dintr-o linguriţă de plantă uscată la 250 ml de apă clocotită, care se lasă la infuzat cinci minute. Zilnic se beau câte două căni de ceai.

 

Ceaiuri pentru concentrare: ceai verde

 

Bogat în antioxidanţi, ceaiul verde diminuează nivelul proteinelor care duc laapariţia plăcilor arteriale (răspunzătoare pentru pierderile de memorie şi pentru distrugerea celulelor asociate cu Alzheimer). Două căni de ceai verde pe zi (un plic de ceai la o cană cu apă) îmbunătăţesc memoria şi concentrarea.

 

Ceaiuri pentru concentrare: mentă

 

Menta stimulează funcţiile cerebrale şi, în plus, înlătură durerile de cap. Sub formă de ceai, se beau trei ceşti zilnic de infuzie din cinci grame de plantă la 250 ml de apă.

 

Ceaiuri pentru concentrare: chimen

 

Chimenul stimulează gândirea creativă. Beți constant ceai de chimen preparat din 2 lingurițe de semințe zdrobite și opărite într-o cană cu apă fiartă.

 

Ceaiuri pentru concentrare: mentă

 

Aromele unor plante ne asigură mai multă energie decât băuturile calorice sau batoanele proteice. Aroma uleiurilor extrase din plante stimulează funcţiile organismului. Aceasta este concluzia specialiştilor de la Universitatea West Virginia Wheeling Jesuit care au confirmat beneficiile mentei. Participanţilor la o cercetare li s-a dat să miroasă frunze de mentă. Aroma plantei a avut efecte imediate atât asupra performanţelor atletice ale celor care făceau jogging în mod normal, cât şi asupra capacităţii de concentrare ale persoanelor care aveau preocupări intelectuale sau efectuau munci administrative. Deoarece aroma mentei influenţează starea de spirit şi creşte puterea de concentrare, înaintea unei acţiuni importante, pentru a vă recăpăta energia, trebuie să aveţi la îndemână fie o punguţă cu frunze de mentă, fie bomboane cu aromă de mentă.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Flory | 26 iunie 2015, 14:57
Colaborare cu castiguri din prima luna! 100-285 de euro lunar! Selectam urgent persoane din toate localitatile tarii, pentru colaborare part-time sau full-time. Castigurile, de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), vin din prima luna, iar activitatea este extrem de simpla. Garantam seriozitate maxima si cerem acelasi lucru. Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]
2 Postat de: Sanda | 27 iunie 2015, 07:21
Colaborare exceptionala la domiciliu! Opriti-va acum aici si incepeti sa castigati bani! Castiguri sigure si rapide! Oferta aceasta este exact ceea ce va trebuie! Aveti nevoie de bani luna aceasta?Vreti sa castigati bani repede si printr-o activitate interesanta? Atunci cereti urgent detalii mai multe la adresa de email [email protected]
3 Postat de: Rodica | 27 iunie 2015, 11:10
Castiguri din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam urgent colaboratori care vor sa castige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), acum, din prima luna! Oferta este pentru toate localitatile tarii. Lucrati in timpul liber sau full-time, la alegere. Activitatea este foarte usoara. Cerem si oferim seriozitate maxima! Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email:[email protected]
4 Postat de: Aykut | 27 iunie 2015, 13:56
Imediat! Bani din prima luna! 100-285 de euro lunar! Avem nevoie foarte repede de oameni seriosi care sa colaboreze cu noi si care vor mult sa castige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time) urgent, din prima luna! Activitatea este foarte usoara si o puteti desfasura in timpul liber sau full-time, la alegere. Va rugam sa solicitati cat mai repede detaliile necesare, unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email:[email protected]
5 Postat de: Monica | 28 iunie 2015, 10:32
Bani din prima luna! 100-285 de euro lunar! Avem nevoie imediat, acum, de colaboratori din toate localitatile tarii, pentru o activitate simpla, in timpul liber sau full-time, la alegere, cu castiguri imediate, de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), acum, din prima luna. Atentie, cerem seriozitate maxima! Va rugam sa solicitati cat mai repede detaliile necesare, unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]
Pagina comentarii: 
Adauga un comentariu »