Stil de viata&dieta / Ingrijire »

Ce trebuie să știi despre masajul medical

Autor: Ramona Liță | 19 mai, 16:00 | 0 comentarii

Masajul reprezintă pentru o mare parte a oamenilor un moft, însă pentru o altă parte mai mică ce e drept este o modalitate indispensabilă de a se relaxa și de a trata diverse afecțiuni.


Masajul medical se poate defini ca un grup de mișcări executate manual direct asupra țesuturilor corpului uman în scop terapeutic sau profilactic.

Printre procedeele cele mai des întâlnite în practica masajului medical se regăsesc fricțiunile, frământările părților moi, efleuraj sau neteziri, tapotament și vibrații.

O modalitatea de a ameliora anumite afecțiuni

Studiile realizate de a lungul anilor susțin faptul că masajul terapeutic este benefic pentru a ameliora anumite stări dureroase provocate de afecțiuni ale coloanei la nivel lombar, dureri cronice la nivelul gâtului, migrenele de o intensitate medie. Cel mai important aspect este acela că în cazul pacienților cu cancer poate să reducă durerea datorită relaxării ce se instalează în timpul efectuării lui.
Atunci când te bucuri de un masaj medical pe lângă starea de relaxare apare și senzația de confort, liniște ce influențează puternic și în mod pozitiv  starea mintală.

Află care este cel mai bun ulei pentru masajul anticelulitic AICI

Combate depresia

Masajul terapeutic făcut cu regularitate poate ajuta la reducerea stării de anxietate, oboseală și chiar depresie.

În cazul sugarilor, mai ales al celor născuți prematur se pare că masajul terapeutic contribuie substanțial la creșterea în greutate în cazul în care se folosește o presiune constantă pe tot parcursul ședințelor.
 Înainte de efectuarea unei ședințe de masaj, mai ales dacă este prima este indicată o discuție cu privire la istoricul medical al familiei, deoarece în cazul în care au existat boli grave ce pot fi transmise genetic, unele dintre ele au ca și contraindicație masajul, cel mai bun exemplu fiind tromboflebita.

Dacă sunt prezente boli de piele, eczeme sau acnee, masajul este contraindicat de asemenea.

Masajul medical mecanic

Deși nimic nu se compară cu mâna unui terapeut bun, există și modalități prin care se poate realiza un masaj medical mecanic.

Trebuie ținut în orice caz cont de afecțiunile existente, indiferent de forma de aplicare a masajului. Astfel, există o serie de afecțiuni unde dacă nu este aplicat corespunzător masajul poate agrava simptomele deja prezente, punctăm în acest caz probleme precum hernii de disc, lombosciatică, spondiloză și discopatii.

Masajul se poate face parțial sau total în funcție de cerințele și nevoile pacientului.

Afecțiuni ce au nevoie de masaj în recuperare

Leziunile pielii, ale mușchilor, oaselor, nervilor periferici, afecțiuni ale sistemului circulator și chiar și cel locomotor, toate au nevoie de masaj ca și metodă de recuperare.

Principala calitate a masajului fiind aceea că ajută la o bună funcționare a circulației sangvine care ajută atât pielea cât și organele să se hidrateze și să se hrănească cu nutrimenții necesari.

De asemenea stimulează funcțiile aparatului respirator, nervos, îndepărtează oboseala de la nivelul musculaturii, ajută la obținerea unui somn mai bun și la o bună dispoziție pe tot parcursul zilei.
Este indicat să se țină cont de efectul pe care vrei să îl obții mai ales atunci când alegi uleiul. Acest instrument ce vine în ajutorul maseur-ului  poate fi combinat cu diverse arome. Astfel dacă vrei ca efectul să fie unul relaxant poți opta pentru uleiul de levănțică, iasomie sau ylang ylang.

Pudra de talc de altfel este indicată a fi folosită cât mai rar cu putință deoarece în timp va leza tegumentul masat și va favoriza apariția unor răni.

Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »