Stil de viata&dieta / Nutritie »

Ce trebuie să știi despre iaurtul grecesc înainte de a-l cumpăra

Autor: Cristina Popescu | 07 ianuarie, 16:05 | 5 comentarii | 9035 vizualizari

Există o mulțime de motive pentru care ne place iaurtul grecesc: este delicios, sățios, se potrivește în mai multe combinații alimentare și conține proteine, calciu și vitamina D.


Totuși, nu toate sortimentele de iaurt grecesc sunt cele mai sănătoase. Iată, așadar, de ce reguli să ții cont atunci când cumperi acest iaurt!

Alege iaurt simplu, fără arome

Alege întotdeauna iaurtul grecesc simplu în detrimentul celor cu căpșuni, fructe de pădure, fulgi de cereale sau cu arome de vanilie și ciocolată. Acestea conțin cantități mari de zahăr, care sunt ,,ascunse'' pe etichetă sub numele de trestie de zahăr. În plus, ce este mai rău este faptul că aceste iaurturi conțin o mulțime de arome artificiale, coloranți sau îndulcitori, cu valoare nutritivă ZERO.

Totuși, asta nu înseamnă că trebuie să consumi iaurtul simplu, deoarece îți poți realiza propria variantă sănătoasă și aromată, în mod natural: adaugă miere, fructe proaspete, sirop de arțar, o lingură de pudră de cacao (în loc de ciocolată) sau un praf de scorțișoară, în funcție de gusturile tale.

Optează pentru un iaurt cu grăsime

Nu există niciun motiv pentru care să nu consumi iaurt grecesc cu grăsime, cu excepția cazului în care nu-ți place gustul. Astfel, grăsimea ajută organismul să absoarbă mai bine nutrienții din iaurt, precum vitaminele A și D, și este mai sățios. De asemenea, grăsimea sănătoasă din iaurt stabilizează nivelul de zahăr din sânge și îți dă energie.

Poți alege conținutul de grăsime în funcție de preferințele personale. Astfel, iaurturile cu un conținut scăzut de grăsimi sunt potrivite pentru cei ce vor să slăbească, deoarece au și mai puține calorii. Așadar, un iaurt cu un conținut de grăsimi de 4% este numai potrivit.

Alege variantele bio

Iaurtul grecesc organic nu este ieftin deloc, însă merită pe deplin: este mai puțin probabil să cumperi un produs fabricat din lapte de vaci care au fost hrănite cu hormoni de creștere artificială (studiile susțin că aceștia pot favoriza apariția cancerului), au intrat în contact cu substanțe chimice toxice sau poluanți din mediul înconjurător, ci un produs cu lapte de vaci care s-au hrănit cu iarbă proaspătă.

Totodată, laptele provenit de la vacile hrănite natural conține un nivel mai ridicat de acizi grași Omega-3.

Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Iliescu Magda | 08 ianuarie 2016, 08:49
Cautam urgent colaboratori din toata tara ! Selectam persoane care vor sa castige un venit suplimentar de acasa, in timpul liber. Asiguram training gratuit, care dureaza aproximativ 2 saptamani. Activitatea incepe dupa parcurgerea integrala a cursurilor primite pe e-mail. Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii la adresa de email : iliescumagda25@yahoo.com
2 Postat de: Daniela | 08 ianuarie 2016, 10:37

Invata sa faci bani ! Invata sa faci bani, cu un curs exceptional si GRATUIT ! Pas cu pas, cu multe detalii clare si simple, invata sa faci bani ! Cand vrei cu maxima seriozitate acest curs, cere informatii la adresa de email:danielanistoran@yahoo.com
3 Postat de: Gh.stoian | 08 ianuarie 2016, 11:25
Nu cumparam DELOC iaurt. Facem, in casa, kefir, cu lapte "de vaca", nu "de magazin". In borcane cu capac filetat de 800 ml, laptele incalzit la cca 30 de grade, plus "ciuperca" de kefir, si in 24 la 30 de ore (cu 23-24 grade in camera) kefitul este gata.Se ia "ciuperca" si se repeta prosesul, s.a.m.d. La 3 lei litrul de vaca nesmantanit, kefirul astefel obtinut este mai ieftin si mai SIGUR, decat ORICE iuart grecesc sau ce-o fi el, din magazine.
4 Postat de: Pam Pam | 29 ianuarie 2016, 00:02
De fapt, cel mai sanatos e sa nu consumi absolut deloc lapte. Chiar daca ai fost invatat de mic si spalat pe creier ca laptele contine calciu si alte prostii. Da, contine putin calciu, pe care organismul uman nu il absoarbe, oricum. Sau mai bine, pune laba si studiaza, nu crede pe nimeni. Sau cel mai simplu, uita-te in natura. Nici o specie, in afara de prostul de om, nu consuma lapte de la alte specii, si nici o specie nu consuma lapte dupa ce a fost intarcat.
5 Postat de: Pam Pam | 29 ianuarie 2016, 00:03
De fapt, cel mai sanatos e sa nu consumi absolut deloc lapte. Chiar daca ai fost invatat de mic si spalat pe creier ca laptele contine calciu si alte prostii. Da, contine putin calciu, pe care organismul uman nu il absoarbe, oricum. Sau mai bine, pune laba si studiaza, nu crede pe nimeni. Sau cel mai simplu, uita-te in natura. Nici o specie, in afara de prostul de om, nu consuma lapte de la alte specii, si nici o specie nu consuma lapte dupa ce a fost intarcat.
Adauga un comentariu »