Sanatatea ta / Ce te doare »

Ce trebuie să ştii despre endometrioză

Autor: Raisa Cristea | 09 martie, 17:50 | 1 comentariu

Atunci când endometrul, ţesut care trebui să protejeze uterul, se dezvoltă dincolo de marginile uterului, adică la nivelul ovarelor, al trompei uterine, dar și la nivelul altor organe, apare endometrioza, boală care poate să ducă la infertilitate.


Ce este endometrioza?

Uterul este căptuşit de endometru, care este rest îndepărtat parțial în timpul menstruației, în absența fertilizării ovulului.

Endometrul este astfel corelat cu diferitele faze ale ciclului menstrual și ar trebui să fie eliminat, lucru care nu se întâmplă la femeile care suferă de endometrioză. Astfel, femeile care suferă de această boală au dureri pe tot parcursul menstruaţiei, nu doar în prima zi.

Care sunt cauzele?

Se crede că boala se află în strânsă legătură cu hormonii feminini, însă oamenii de ştiinţă nu au descoperit cauzele exacte ale acestei afecțiuni.

O ipoteză este că țesutul menstrual este împins retrograd în trompele uterine ale femeii, intră în abdomen și de acolo se implantează la nivelul pelvisului, determinând astfel simptomele endometriozei. De asemenea, oamenii de ştiinţă spun că femeile care au boala o pot transmite şi fiicelor lor.

Simptomele bolii

Intensitatea simptomelor endometriozei variază foarte mult de la o femeie la alta. Cu toate acestea, unele sunt frecvent observate. printre acestea se numără:

- durerile la nivelul abdomenului inferior, care sunt similare cu cele experimentate în timpul menstruaţiei şi care cresc în intensitate treptat;

- dificultățile în obținerea unei sarcini;

- oboseala accentuată;

- stările de iritabilitate;

- prezența sângelui în urină sau în scaun.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Tudor | 09 martie 2016, 16:09
Castiguri online reale si rapide! Castiguri intre 100-285 euro lunar, *part-time* Oferta de lucru la domiciliu. Acum avem cea mai mare nevoie de colaboratori foarte seriosi! Vrei sa castigi bani rapid? Vrei un viitor mai bun? E timpul sa schimbi ceva! Te asteptam cu drag in echipa noastra.
Te vom instrui gratuit si vei incepe sa castigi bani, chiar si in timpul liber! Merita sa incerci.Ai incredere!Va trimitem detalii,dupa ce ne trimiteti textul *Info* , la adresa de email: [email protected]
Adauga un comentariu »