Stil de viata&dieta / Ingrijire »

Ce tip de păr am

Autor: Maria Stoica | 06 ianuarie, 10:10 | 3 comentarii

În funcție de tipul de păr pe care îl ai, poți să îți alegi și produsele de îngrijire care să ofere, într-adevăr, rezultate vizibile și, astfel, să poți avea o podoabă capilară mătăsoasă și strălucitoare, ușor de pieptănat și coafat, ne spun la unison specialiștii în hairstyling. Dar cum fac să descopăr de tip de păr am? – era întrebarea care m-a măcinat mult timp.


Iată cum pot afla ce tip de păr am

Mă întrebam adesea cum pot să aflu dacă părul meu este uscat, gras, mixt sau normal? Am descoperit un mic text pe care după ce l-am făcut, am descoperit ce tip de păr am.

Și am să-ți spun și ție ce presupune acest test. Așadar, iată ce trebuie să faci: la doar 24 de ore după ce te-ai spălat pe cap, ia o hârtie și tamponează-ți creștetul capului cu ea. Dacă pe hârtie rămân mici urme de grăsime, este clar că ai părul gras. Însă, dacă aceasta rămâne uscată, înseamnă că podoaba ta capilară este uscată.

Pe de altă parte, dacă observi că la rădăcină firul este gras, iar spre vârf este uscat, atunci părul tău este mixt. În această situație, ca să te asiguri că podoaba ta capilară nu este nici grasă, nici uscată, fă testul de hârtie și la rădăcină și la vârfuri.

Atunci când aplici hârtia la rădăcină ar trebui să aibă urme de grăsime, iar când aplici la vârfuri să rămână uscată. Cât de simplu am aflat ce tip de păr am.

Ce tip de păr am: uscat, mixt, gras sau normal

Chiar dacă nu îmi făceam acest test, era destul de simplu să descopăr ce tip de păr am după ce m-am documentat despre fiecare în parte. Podoaba capilară uscată este lipsită de vitalitate, fără strălucire, casantă.

În plus, podoaba capilară uscată se despică la vârfuri, este aspră, ternă și foarte subțire. Părul normal este moale ca mătasea și strălucitor, nu se încurcă, poate fi pieptănat și coafat cu ușurință.

Nici prea uscat, nici prea gras, părul normal este protejat în mod natural de sebum, în timp ce părul gras chiar la scurt timp după spălare începe să se lipească de pielea capului și să aibă un aspect total inestetic. Dacă ești predispus la îngrășarea podoabei capilare, exclude din alimentație grăsimile animale, prăjelile, sosurile.

Așa cum am mai spus, părul gras la rădăcini și uscat la vârfuri este mixt. Acum că știu aceste informații mi se pare atât de simplu să spun ce tip de păr am.

Vreau să îți ofer câteva informații importante despre păr. Pentru sănătatea podoabei capilare este esențială alimentația. Specialiștii în domeniu îți recomandă să adaugi în dieta pește, curcan, lactate.

Pe de altă parte, este recomandat să consumi fructe și legume proaspete, să bei cel puțin doi litri de apă. Asigurarea necesarului de apă ajută la prevenirea deshidratării de la nivelul țesutului capilar. În plus, o dată pe an fă o cură cu suplimente alimentare pentru sănătatea părului.

Un rol important în sănătatea firului de păr îl joacă sebumul sănătos de pe scalp. Vitamina A ajută la producerea acestuia. O poți găsi în: lapte, brânză, oua, spanac, varză, broccoli, morcovi, piersici, caise, varză roșie sau pătrunjel.

Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Mihai | 06 ianuarie 2016, 08:15
Schimbările produse în interiorul vostru vor atrage după sine schimbări în exterior. Veţi culege ceea ce aţi semănat. O faceţi chiar acum. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea ”Succesul în viață”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email;[email protected]
2 Postat de: Tina | 06 ianuarie 2016, 13:08
Cautam colaboratori pentru publicare anunturi si vanzari de carti pe piata nationala si internationala
Se lucreaza comod de acasa cu fisiere word,pdf si navigare online
Cerinte: - necesar calculator
- conexiune internet
- rabdare
- cunostinte minime PC
- seriozitate
- perseverenta
- atentie la detalii
Nu este necesara experienta.
Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin mail.
Veti trece mai intai prin instruire apoi daca doriti, o sa incepeti sa lucrati.
Program part-time.
Important ! Lasati mesajul cu textul " INFO " doar pe e-mail !
Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice
Oferim si solicitam seriozitate!
In caz ca nu primiti o lectie din probleme tehnice va rog sa ma anuntati!
Raspunsul la informatiile solicitate o sa-l primiti in maxim 24 ore.
Pentru informatii trimiteti textul ,,info’’ la adresa: [email protected]
3 Postat de: Daniela | 10 ianuarie 2016, 11:32
O oportunitate fantastica! Pur si simplu functioneaza! Nu este nevoie sa construiesti retele piramidale sau sa recrutezi oameni! Toate indicatiile de lucru le primesti la pachet si sunt foarte simple. Oferta este absolut adevarata si ii asteptam pe oamenii seriosi care vor sa-si completeze veniturile! Cereti mai multe informatii la adresa de email:

[email protected]
Adauga un comentariu »