Sanatatea ta / Ce te doare »

Ce spune culoarea urinei despre sănătatea ta

Autor: Cristina Popescu | 12 februarie, 13:25 | 2 comentarii

Unele alimente, precum fructele de pădure, sfecla şi rubarba sau anumite medicamente pot colora urina. Însă medicii avertizează că schimbarea culorii și a mirosului urinei poate fi şi semnul unor afecţiuni.


Iată semnele care ar trebui să te îngrijoreze:

Urina are un miros dulceag

Adesea, urina cu un miros dulceag este un indiciu important al prezenței diabetului. În cazul persoanelor deja diagnosticate cu diabet, mirosul dulceag este un semn că nivelul zahărului din sânge a scăpat de sub control.

Urina este tulbure

Urina cu aspect tulbure poate indica prezența unei infecții la nivelul tractului urinar (rinichi, uretere, vezica urinară, uretră). Urina tulbure poate fi dată de boli care afectează alte sisteme ale organismului în plus faţă de tractul urinar. Acestea includ diabetul zaharat, preeclampsia şi bolile cardiace.

Urina de culoare roz sau roșiatică

Dacă nu ați consumat sfeclă roșie sau afine, culoarea roșiatică a urinei ar putea fi, de fapt, sânge. Astfel, este posibil să să suferiţi de probleme renale, tumori, infecţii de tract urinar, probleme cu prostata sau chiar intoxicaţie cu mercur. Consultați cât mai repede un medic.

Senzație de arsură în timpul urinării

Acesta poate fi semnul unei infecții urinare sau al unei boli cu transmietere sexuală precum chlamidia sau gonoree.

Urina este portocalie

Este semnul clar al unui organism deshidratat, însă culoarea portocalie a urinei poate indica o problemă cu ficatul sau vezica biliară.

Urina este verde

Ar putea trage un semnal de alarmă că în organism există anumite bacterii sau medicamentele pe care le luaţi pot avea efecte adverse.

Urinări frecvente

În cazul femeilor, urinările frecvente pot fi semnul unei sarcini. Dacă se scoate din calcul această posibilitate, urinările frecvente pot fi cauzate, de asemenea, de consumul de alcool sau băuturi cofeinizate.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Dorina | 12 februarie 2016, 11:54
Cautam colaboratori seriosi! Ofertă speciala pentru cei care vor să faca bani in timpul liber sau full-time. Vei lucra intr-o echipa cu experientă, iar rezultatele sunt deja dovedite. Te vei convinge imediat ca ai facut cea mai buna alegere! Pentru mai multe detalii, cauta-ma acum la adresa de email:[email protected]
2 Postat de: Negru Vasilica | 14 februarie 2016, 18:17


Castigi garantat! Nu conteaza daca esti student, casnica, somer sau angajat! Daca vrei sa castigi niste bani in plus, aici chiar poti sa castigi! Avem o echipa minunata si un program pas cu pas, special conceput pentru ca tu sa reusesti in cel mai scurt timp sa-ti rotunjesti veniturile! Garantat! Cere acum mai multe informatii la adresa noastra de email:[email protected]
Adauga un comentariu »