Actualitate »

Ce se întâmplă cu adolescenţii care se cântăresc prea des

Autor: Raisa Cristea | 21 ianuarie, 13:40 | 1 comentariu

Când adolescenții se cântăresc prea des, ar putea fi semnul dezvoltării unei tulburări psihologice, asociată cu greutatea și cu imaginea despre sine.


O echipă americană de la Universitatea Minnesota a desfășurat un studiu pe circa 2.000 de adolescenți, fete și băieți, observați timp de peste zece ani.

Au fost analizați mai mulți parametri, printre care și frecvența cu care se cântăreau singuri. S-a dovedit că aceasta este direct legată de gradul de preocupare pentru siluetă (ceea ce nu constituie o noutate), dar și de riscul unei scăderi a respectului de sine ca urmare a unei deprecieri a imaginii corporale. Acest lucru favorizează dezvoltarea depresiei și/sau a unei tulburări a comportamentului alimentar (cele mai grave fiind anorexia și bulimia).

Constatarea este valabilă mai ales în cazul fetelor, dar îi privește și pe băieți. Marea majoritate a fetelor care spun că se cântăresc foarte des, o dată pe zi sau de mai multe ori, adoptă atitudini ce pot fi nefaste în privința controlului greutății (mai ales restricții nejustificate sau abuzive).

Cercetătorii spun că părinții ar trebui să considere auto-cântărirea frecventă a copiilor un semn că fiul sau fiica lor are o problemă, adăugând că medicii trebuie să includă acest factor în cadrul consultațiilor, când au adolescenți ca pacienți.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Amalia | 21 ianuarie 2016, 12:00
Sistem performant pentru succes! Daca doresti rezultate,

succes si prosperitate, este timpul sa te alaturi celui mai

nou si mai performant program de lucru la domiciliu! Noi iti

oferim tot ceea ce ai nevoie: instruire gratuita si de cea

mai buna calitate, contract de comision, un plan exceptional

de dezvoltare si extindere in viitor. Porneste rapid si cere

acum toate informatiile, la adresa de

email:[email protected]
Adauga un comentariu »