Medicii raspund / Dieta si fitness »

Ce să mănânc dacă am carență de magneziu?

Autor: Redactia | 13 aprilie, 16:55 | 0 comentarii

„Ultimele analize pe care le-am făcut arată un deficit de magneziu. Aş vrea să-mi iau acest mineral pe cât posibil pe cale naturală. În ce alimente se găseşte?” - Ioana Pavel, Bucureşti


„Sursele alimentare de magneziu sunt legumele verzi, fructele (în special bananele, caisele, avocado), seminţele şi fructele oleaginoase (migdalele, nucile, arahidele), leguminoasele, cerealele integrale (inclusiv pâinea integrală).

Citește și: Ce dereglări provoacă lipsa de magneziu

Magneziul se mai găseşte în cafea şi cacao, dar şi în apa de băut, mai ales dacă ea este „dură”.

Necesarul zilnic la adultul normal este de 300-400 mg/zi, variind în funcţie de sex, vârstă, stări fiziologice (sarcină).”


 

Cristina Spiroiu, medic nutriţionist

Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »