Stil de viata&dieta / Nutritie »

Ce rol au sâmburii de fructe în prevenirea cancerului

Autor: Cristina Popescu | 08 martie, 08:05 | 1 comentariu

Datorită proprietăților lor, anumiți sâmburi de fructe pot acționa în calitate de suplimente foarte eficiente în tratamentele de prevenire ale cancerelui și în cele de chimioterapie, chiar dacă nu le pot înlocui.


În încercarea continuă de îmbunătățire a tratamentelor împotriva cancerului, mai multe studii susțin că natura oferă substanțe cu puternice proprietăți anticancer, care nu produc efecte secundare negative.

Astfel, alternativele naturale au ca obiectiv principal diminuarea riscului de a dezvolta această maladie prin îmbunătățirea sistemului imunitar.

Este vorba despre sâmburii de fructe și alte semințe, care și-au dovedit eficiența în lupta împotriva tumorilor canceroase. Iată care sunt acestea!

Sâmburii de măr

Sâmburii de măr sunt considerați de mulți experți ca fiind cele mai puternice ,,ingrediente'' naturale pentru a lupta împotriva cancerului. Acesta este un fapt mai puțin cunoscut, întrucât există organizații care se ocupă cu dezvoltarea medicamentelor sintetice pentru cancer și care au un profit enorm în urma comercializării lor.

Cu toate acestea, este dovedit științific că sâmburii de măr pot inhiba dezvoltarea celulelor maligne în diferite tipuri de cancer, cum ar fi: cancerul de colon, cancerul pulmonar, cancerul de prostată, cancerul pancreatic, cancerul de sân sau cancerul gastric.

Astfel, compușii fitochimici din sâmburii de măr ar fi de o mie de ori mai eficienți în inhibarea dezvoltării celulelor canceroase decât Doxorubicin, un medicament chimioterapeutic utilizat în toată lumea.

Sâmburii de struguri

Extractul obținut din sâmburii de struguri este o sursă bogată de antioxidanți, bioflavonoide și un compus activ cunoscut sub numele de B2G2, a cărui acțiune în organism este de a lupta cu celulele canceroase.

De asemenea, acești compuși bioactivi care se găsesc în extractul din semințe de struguri au capacitatea de a ataca selectiv mai multe grupuri de celule canceroase. Astfel, sâmburii de struguri au capacitatea de a reduce dezvoltarea tumorilor maligne cu până la 67%.

Semințele de in

În compoziţia seminţelor de in intră trei tipuri de acizi graşi polinesaturaţi: omega-3 (mai mult decât în orice al tip de ulei şi de 3 ori mai mult decât în grăsimea de peşte), omega-6 şi omega-9, necesare în toate procesele vitale ale organismului. Apoi, seminţele de in mai sunt şi o sursă excelentă de fibre, polizaharide, iar în lignani - apreciabili „hormoni vegetali”, cunoscuţi ca antioxidanţi valoroşi - este de 100 de ori mai bogat decât orice alte vegetale.

De altfel, s-a dovedit faptul că lignanii din semințele de in joacă un rol important în prevenirea și tratamentul cancerului de sân. În plus, acest compus are capcitatea de a stimula apoptoza celulelor canceroase în timp ce inhibă angiogeneza, care ar putea preveni metastazele.

Sâmburii de caisă

Caisele conțin cantități semnificative de vitamina B17, a cărei acțiune în organism are un efect anticancer. Această vitamină este excelentă în prevenirea bolii, dar și pentru pacienții care suferă deja de această maladie. .

Vitamina se găsește îndeosebi în sâmburele de caisă.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Negru Vasilica | 09 martie 2016, 08:14
Usor de castigat! Esti dornic sa castigi mai multi bani? Iti doresti chiar independenta financiara? Alatura-te acum echipei noastre si invata pas cu pas procedura simpla prin care poti ajunge la castiguri chiar si din prima luna, fara sa fie nevoie sa recrutezi oameni in retele, fara multe batai de cap! Trebuie doar sa ma contactezi cat mai repede la adresa mea de email:[email protected]
Adauga un comentariu »