Actualitate »

Ce poate să reducă riscul de deces timpuriu

Autor: Alina Corneanu | 01 martie, 14:25 | 0 comentarii

Felul în care persoana își percepe propria sănătate o poate ajuta să trăiască mai mult sau să fie predispusă riscului de deces timpuriu, atenționează oamenii de știință.


Articole similare:

Potrivit celor mai recente studii în domeniu, speranța de viață lungă depinde și de faptul că o persoană este sau nu optimistă, dacă fumează, are mulți prieteni sau obișnuiește să apeleze frecvent la tratamentele medicamentoase.

Timp de 29 de ani, cercetătorii de la Universitatea Oxford au analizat starea de sănătate în cazul a 6.000 de femei și bărbați din Marea Britanie, mai exact din Newcastle și Manchester.

Voluntarii, cu vârste cuprinse între 41 și 96 de ani, au fost supuși de-a lungul studiului la mai multe teste care au evaluat starea mentală și au răspuns la mai multe chestionare privind obiceiurile lor zilnice.

Astfel, specialilștii au descoperit 65 de factori care influențau durata de viață a participanților. Rezultatele obținute în urma analizelor au arătat că percepția pe care o avem despre viață și despre starea de sănătate poate influența destul de mult de durata de viață.

„Dacă suntem mai optimiști în ceea ce privește problemele de sănătate și viața de zi cu zi, atunci și speranța de viață este mai lungă. E bine și să punem în aplicare aceste aspecte, cu atât mai mult cu cât riscul de deces timpuriu se reduce destul de mult“, a afirmat Stephen Aichele, cercetător în cadrul Universității din Geneva, Italia.      

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »