Sanatatea ta / Ce te doare »

Ce plante nu se țin în casă

Autor: Maria Stoica | 03 noiembrie, 19:15 | 5 comentarii

Florile sunt cea mai la îndemână soluție, și cea mai ieftină, de a înfrumuseța locuința. Însă, trebuie să avem mai multă grijă la ce alegere facem în acest sens; unele dintre ele ne pot afecta destul de serios organismul. Iată ce plante nu se țin în casă:


Leandrul este recunoscut ca fiind o plantă otrăvitoare. Cu toate acestea, ea încă se mai regăsește în multe locuințe. Este bine totuși să o evitați atunci când vă decideți să vă luați flori pentru decorarea încăperilor din casă. Au existat numeroase situații în care animalele de companie (câini, pisici) au mâncat frunze și crengi de leandru, iar veterinarii nu au mai putut să facă nimic ca să-i salveze. Încă un motiv în plus pentru care această plantă nu se ține în casă este faptul că leandrul e un real pericol pentru cei mici.

Planta Flamingo. Deși este o floare extrem de rezistentă și poate supraviețui în interior pentru o perioadă lungă de timp, chiar în condiții vitrege, această plantă nu ar trebui ținută în casă. Planta Flamingo are substanțe otrăvitoare în toate părțile sale și acest lucru o face destul de periculoasă pentru animale și pentru copiii. În cazul intoxicării cu această plantă, apar simptome precum arsurile, răgușeala și dificultăți destul de mari la înghițirea mâncării.

Sunt plante ce nu se țin în casă pentru că ne pot face rău

Cyclamen este o plantă destul de cunoscută printre iubitorii florilor de apartament. Arată precum o fufă, iar frunzele sunt răsucite, de culoare verde-albicios. Florile acesteia sunt foarte frumoase – ele pot fi albe, violet și roșii. Din păcate și această floare are componente otrăvitoare: în acest caz, bulbii și rizomii. Datorită faptului că aceste părți stau în pământ nu sunt șanse foarte mari ca un copil să le înghită, însă în cazul animalelor acest lucru poate fi posibil, iar efectele nu vor fi deloc plăcute.

Iedera. Știm cu toții această plantă ornamentală. Ce mulți nu cunosc despre ea este faptul că această plantă nu se ține în casă (mulți iși înfrumusețează cu ajutorul ei balconul). Dacă este înghițită, există riscuri foarte mari pentru oameni – de la dificultăți în respirație, vomă, convulsii, paralizie și chiar comă. Așa că, cel mai bine ar fi să renunțați la ea dacă se afla pe lista florilor pe care v-ați fi dorit să le aveți în locuință.

Și crizantemele se numără printre plantele ce nu se țin în locuință

Crizantemele au frunzele și tulpina otrăvitoare, iar în urma expunerii prelungite la această plantă, la unele persoane pot să apară dermatite.

Hortensia, mai ales frunzele şi mugurii ei, poate provoca vărsături, dureri abdominale, iar persoanele sensibile pot dezvolta dermatită de contact chiar și atunci când îngrijesc planta.

Și Rhododendronul este o plantă ce nu se ține în casă. Ea are toate părțile otrăvitoare. Dacă totuși o aveți în locuință și nu vreți să renunțați la ea, trebuie ținută cât mai departe de copii și de animalele de companie. Înghițirea vreunei părți ale plantei duce la efecte extrem de toxice.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Nicu | 04 noiembrie 2015, 12:14
Bani online! Acum ai posibilitatea să-ți asiguri un venit suplimentar lucrând acasă. Nu este necesară experiența. Instruirea se face gratuit, prin email. Plata câștigurilor realizate este garantată prin contract legal de comision. Fii curajos, încearcă și tu! Pentru mai multe detalii trimite un mesaj cu textul INFO la adresa de email: [email protected]
2 Postat de: | 06 noiembrie 2015, 10:59
Castigati imediat, din prima luna! 100-285 de euro lunar! Avem nevoie urgent de persoane care sa colaboreze cu noi, pentru o activitate usoara, part-time sau full-time, la alegere, cu castiguri de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), acum, din prima luna! Oferim si cerem cea mai mare seriozitate! Oferta valabila pentru capitala si provincie. Cand doriti mai multe informatii, contactati unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email:[email protected]
3 Postat de: Tanti | 06 noiembrie 2015, 13:53
Va rugam niste poze cu aceste flori...
4 Postat de: Iunia | 08 noiembrie 2015, 17:06
Aceste plante toxice elimină și compuși toxici în aer?? că și ele respiră

Am avut mai multe ghivece cu Kalanchoe și mirosul emanat de frunze, un miros chimic aparte amestecat cu miros de mucegai, mi-au dat probleme de alergie respiratorie de tip astmatiform. Am scăpat când le-am scos din casă.
5 Postat de: Apostolescu Radu | 09 noiembrie 2015, 14:33
Si crinii in noptile de vara nu este bine sa stea macar in oadaia in care dormiti. Nu cred ca se moare insa, cu o durere de cap te poti alege. Laotze
Adauga un comentariu »