Familia ta / Discutii intre mamici »

Ce pericole ne pasc dacă nu ne vaccinam micuţii!

Autor: Maria Stoica | 25 martie, 17:00 | 2 comentarii | 1089 vizualizari

De câţiva ani, există în România (şi nu numai) un trend al nevaccinării copiilor ce a luat avânt odată cu apariţia în presă a unor studii false care au asociat vaccinul împotriva rujeolei, rubeolei și oreionului cu riscul de autism.


Cel mai grav aspect mi se pare faptul că această informaţie este susţinută de către persoane publice foarte iubite de către români (precum Olivia Steer, soţia lui Andi Moisescu).

Olivia Steer susţine că „vacinul este un mit, nu te protejează, te îmbolnăvește“. Acestă frază ne-a îndrumat pe un drum total greşit, iar pericolul este uriaş: numeroase mămici vor decide să nu-şi mai vaccineze micuţii, iar consecinţele în câţiva ani vor fi dezastruoase.  

Consecinţele nevaccinării: bolile eradicate revin

Ţara noastră a reușit să țină sub control bolile copilăriei – rujeola și rubeola – datorită imunizării gratuite şi obligatorii, însă scăderea ratei de vaccinare din ultimul deceniu a făcut ca România să se confrunte recent cu epidemii.

„Rata de imunizare a fost, inițial, la noi, de 95%, acum am scăzut înspre 92%, iar pe unele vaccinuri avem 85%. La noi, au fost scăderi pentru rujeolă și rubeolă, de aceea au apărut epidemii. Ultima importantă a fost în 2012 , atât rujeolă, cât și rubeolă. 103 cazuri de gravide cu rubeolă au fost atunci în România”, a declarat Victor Olsavszky, reprezentantul în România al Organizației Mondiale a Sănătății.

Un caz ce ar trebui să ne pună pe gânduri!

Anul trecut, un copil de șase ani din Spania, bolnav de difterie și care nu fusese vaccinat contra acestei maladii şi-a pierdut viaţa. Băiatul, care nu fusese vaccinat din cauză că părinții săi s-au opus, nu a făcut față complicațiilor provocate de toxina difterică la funcțiile respiratorii, cardiace și renale.

Medicii au încercat să-l salveze apelând și la respirație asistată și conectare la un rinichi artificial, dar nu au reușit. Acesta a fost primul caz de difterie înregistrat în Spania în ultimii 28 de ani. Şi acest caz este doar un exemplu concret, care ar trebui să fie suficient, despre ce se poate întâmpla dacă renunţăm la vaccinare.

O boală ce a fost considerată eradicată a reapărut. Acest băieţel, din păcate, a murit. Imaginaţi-vă ce se poate întâmpla în următorii ani dacă numărul copiilor nevaccinaţi va continua să crească.

Aşa că, nu mai ezita: vaccinează-ţi copilul ca să nu regreţi mai târziu că şi-a pierdut viaţa din cauza ta! Da, e dur ce am spus, dar cred că doar aşa putem conştientiza cât de periculos este acest trend de nevaccinare al copiilor.

Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Dorina | 25 martie 2016, 18:02
Castiguri din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam urgent colaboratori care vor sa castige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), acum, din prima luna! Oferta este pentru toate localitatile tarii. Lucrati in timpul liber sau full-time, la alegere. Activitatea este foarte usoara. Cerem si oferim seriozitate maxima! Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email:cochintudorina@yahoo.com
2 Postat de: Viorel | 25 martie 2016, 20:36
Cautam colaboratori in cel mai cautat program! Cautam urgent colaboratori pentru activitate part-time. Acesta este cel mai solicitat program de castiguri suplimentare la ora actuala, asa cum puteti observa si din multitudinea de anunturi. Oferim imediat contract de comision si instruire gratuita. Asiguram si indrumare pe tot parcursul activitatii. Cereti acum detalii la adresa de email: ioan_viorel2006@yahoo.com
Adauga un comentariu »