Stil de viata&dieta / Nutritie »

Ce nu știai despre consumul de cafea

Autor: Cristina Popescu | 12 ianuarie, 08:15 | 3 comentarii

Știai că unul dintre cele mai eficiente remedii pentru durerile de cap este cafeaua? Bea o ceașcă de cafea atunci când simți că durerea este pe cale să se declanșeze și vei vedea efectele benefice.


Despre cafea se mai spune că este un aliment special, care oferă viață eternă, ajutându-i pe cei care dorm puțin dar care visează mult. Bineînțeles, mulți dintre noi nici nu concepem să ne începem ziua fără o ceașcă aromată de cafea, simplă sau cu lapte.

Însă, cafeaua are mult mai multe beneficii, unele dintre ele necunoscute!

Polifenolii din cafea rămân în sânge timp de 14 ore

Polifenolii sunt elemente bio-active, care au acțiune antioxidantă extrem de benefică pentru sănătatea noastră. Aceștia previn numeroase afecțiuni, inclusiv boli cardiovasculare sau neurodegenerative.

Potrivit oamenilor de știință de la Centrul de Cercetare Nestle din Laussane, Elveția, o singură ceașcă de cafea ne furnizează polifenoli ce rămân în sângele nostru până la 14 ore. Aceștia ne oferă protecție împotriva acțiunii radicalilor liberi, stimulează absorbția de substanțe nutritive și reglează flora intestinală.

Cafeaua combate durerile de cap

Deși cafeaua este o băutură stimulatoare, care ar putea declanșa dureri de cap, efectul este invers, având rolul de calmare a acestora. Iată de ce:

- cafeaua este bogată în vitamina B3, care are rolul de a îmbunătăți procesele metabolice esențiale prin furnizarea de energie;
- această vitamină promovează activitatea neurotransmițătorilor, sinteza hormonilor și un sistem nervos sănătos și puternic;
- totodată, reduce nivelul de colesterol, stimulează circulația sangvină și tratează durerile de cap cronice datorate oboselii.

Cafeaua previne și tratează crampele musculare

Știai că 100 de ml de cafea ne furnizează 10% din doza zilnică necesară de potasiu? De altfel, cafeaua este una dintre cele mai hrănitoare băuturi, deoarece conține minerale esențiale, cum ar fi calciu, magneziu, fosfor, fier și...potasiu, în cea mai mare parte.

De fapt, potasiul este acela care elimină oboseala și împiedică formarea crampelor musculare prin contracția musculară și transmiterea fluxurilor nervoase.
Mai mult decât atât, cafeaua contribuie la buna funcționare a rinichilor și ne furnizează energia necesară pentru a începe ziua.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Daniela | 12 ianuarie 2016, 07:26
Lumea se schimba, iar cei care vor castiga vor fi numai cei care se adapteaza la noile realitati! Acum e timpul sa citesti si tu un curs gratuit care te invata repede cum se fac bani pe net! Primesti online cateva lectii detaliate si care te invata pas cu pas cum se fac bani pe net. Pentru a obtine cursul, trimite un mesaj la adresa de email: [email protected]
2 Postat de: Alexandra | 12 ianuarie 2016, 17:05

Castigati bani chiar acum, din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam de urgenta persoane serioase care sa colaboreze cu noi intr-o activitate simpla, in timpul liber sau full-time, cu castiguri imediate, de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), din prima luna. Oferim si cerem seriozitate absoluta! Pentru mai multe detalii, contactati imediat unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email:[email protected]
3 Postat de: Taica | 13 ianuarie 2016, 12:29
Căutam operator/operatoare calculator pentru publicare anunțuri. Nu este necesară prea multă experiență. Se lucrează comod de acasă sau de oriunde aveți acces la internet. Se oferă contract de comision. Cerințe: cunoștințe minime PC, seriozitate, perseverență, conexiune internet. Se acordă instruire gratuită sub forma unor lecții trimise pe mail. Câștigul depinde numai de dvs. Mai multe detalii puteți obține trimițând un e-mail cu subiectul ”INFORMAȚII” pe adresa [email protected]
Adauga un comentariu »