Remedii naturiste / Terapii complementare »

Ce nu știai că poți trata cu suc de lămâie

Autor: Cristina Popescu | 19 februarie, 08:10 | 3 comentarii

Lămâia s-a dovedit a fi un remediu natural eficient pentru diverse probleme de sănătate. Bogată în vitamina C, calciu, fier, proteine, sodiu, carbohidrați și zaharuri, zeama de lămâie este eficientă în tratatea mai multor afecțiuni ușoare.


Află ce poți trata cu zeamă de lămâie!

Constipație

Lămâia conține pectine, un tip de fibre care formează un gel intestinal ce ușurează mișcările peristaltice. Astfel, sucul de lămâie contribuie prevenirea costipației și la o mai bună digestie a alimentelor prăjite, deoarece acizii acestuia topesc grăsimile. Așadar, ori de câte ori iei o masă bogat în grăsimi asigură-te că bei și un pahar cu suc de lămâie.

În plus, sucul și pulpa de lămâie sunt descompuse în organism pentru fabricarea carbonatului de potasiu care are rolul de a diminua acidul din stomac.

Reumatism

În cazul crizelor de reumatism, bea zilnic un cocteil sănătos realizat din zeamă de lămâie și suc de morcov (o lămâie și un morcov).

Arsuri ușoare

Dacă ai suferit o arsură ușoară, o poți trata natural cu zeamă de lămâie, pentru a atenua durerea și grăbi cicatrizarea locului. Pentru aceasta, ține zona respectivă sub apă rece timp de 10-15 minute, după care aplică pe locul afectat zeamă de lămâie diluată în apă (3 lămâi stoarse și puțină apă rece).

Dureri de gât

Stoarce o lămâie într-o cană cu apă caldă și adaugă o lingură de miere. Bea acest amestec în fiecare seară, înainte de a te culca, până când vei observa o ameliorare a stării de sănătate. De asemenea, poți pune comprese cu zeamă de lămâie în jurul gâtului.

Reduce tensiunea arterială

Potasiul din compoziția lămâii ajută la reglarea fluidelor din organism, în timp ce magneziul relaxează arterele, iar flavonoidele mențin sănătatea vaselor de sânge. Datorită acestor proprietăți, sucul de lămâie are un rol important în protejarea inimii, reglând tensiunea arterială în cazul persoanelor hipertensive.

Atenuează durerile dentare

Tamponarea dinților cu comprese înmuitate în suc de lămâie contribuie la atenuarea durerilor dentare. De asemenea, masajul cu suc de lămâie oprește sângerarea gingiilor și elimină mirosul neplăcut al acestora.

Astfel, eviți riscul de a suferi de afecțiuni mai grave, precum parodontoză, o boală gingivală care afectează dintele direct de la rădăcină.

Sughiț

O lingură de lămâie pusă pe limbă combate sughițul cât ai bate din palme.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Carmen | 19 februarie 2016, 08:35
Castigati bani chiar acum, din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam de urgenta persoane serioase care sa colaboreze cu noi intr-o activitate simpla, in timpul liber sau full-time, cu castiguri imediate, de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), din prima luna. Oferim si cerem seriozitate absoluta! Pentru mai multe detalii, contactati imediat unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]
2 Postat de: Negru Vasilica | 20 februarie 2016, 19:23
Cea mai buna oportunitate a anului! Oferim tuturor o posibilitate reala si extrem de avantajoasa de suplimentare a veniturilor, in timpul liber, cu un program foarte flexibil, fara obligatii de niciun fel. Asiguram instruire gratuita, asistenta pe parcursul activitatii si tot ceea ce e necesar pentru ca dumneavoastra sa castigati bani. Solicitati acum informatii la adresa de [email protected]
3 Postat de: Irina | 22 februarie 2016, 07:25
Castiguri din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam urgent colaboratori care vor sa castige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), acum, din prima luna! Oferta este pentru toate localitatile tarii. Lucrati in timpul liber sau full-time, la alegere. Activitatea este foarte usoara. Cerem si oferim seriozitate maxima! Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]
Adauga un comentariu »