Familia ta / Copii »

Ce ne facem cu oxiurii? Cauze, simptome, tratament pentru oxiuroză

23 februarie, 12:10 | 0 comentarii

Oxiurii sunt acei paraziți intestinali extrem de contagioși care, odată pătrunși în organismul copilului, necesită tratament pentru întreaga familie. Oxiuroza este o afecțiune parazitară frecventă la copii și contagioasă. Este responsabilă de apariția mâncărimii în zona anusului.


Articole similare:

Oxiuroza sau enterobiaza este una dintre cele mai frecvente parazitoze (hemintioze digestive) și apare frecvent și la sugari. Oxiurii (enterobius vermicularis) sunt viermi albi, minusculi, cu lungimea variind între 9 și 12 mm, în cazul femelei, și de circa 3 – 5 mm în cazul masculilor.

Viermii trăiesc în intestine și migrează spre exteriorul anusului unde femelele își depun ouăle. Acest lucru duce în general la apariția unei mâncărimi puternice în zona anusului, dar și în zona vaginului și a vulvei la fetițe.

Uneori, viermii adulți pot fi reperați cu ochiul liber. Copilul infestat își contaminează foarte ușor anturajul prin contactul cu degetele murdare. Pentru că mâncărimea este puternică, el se scarpină în zona anală și, dacă duce mâna la gură, ia ouăle și le înghite. Astfel apare şi reinfestarea.

Ouăle pot trăi și în mediul extern, pe clanță, pe oliță, însă omul este singura gazdă a acestui parazit. În plus este suficient să atingi hainele sau așternuturile ca să contractezi oxiuroza. (Apropo, studii recente au demonstrat faptul că și gândacii pot fi responsabili de purtarea oxiurilor.) Există și posibilitatea ca sugarul sau copilul să bea apă contaminată și acesta este de altfel motivul pentru care apa trebuie fiartă.

Citește continuarea articolului pe totuldespremame.ro

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »