Stil de viata&dieta / Nutritie »

Ce miere îți face bine

Autor: Eta Budin | 11 ianuarie, 17:05 | 3 comentarii

Folosită de mii de ani, mierea este considerată un medicament natural valoros, aceste remdiu tratând afecțiunile cele mai diverse. Fiecare tip de miere are beneficiile ei și este bine să o alegem ținând cont de problemele de sănătate pe care le avem.


Articole similare:

Mierea polifloră: fortifică organismul

Mierea polifloră are consistență lichidă, gust fructat extrem de plăcut și e un adevărat rezervor de săruri minerale. Este un excelent tonic și fortifiant al organismului.
 

Mierea de salcâm: recomandată și diabeticilor

Mierea de salcâm e bogată în fructoză și în oligoelemente (crom, cupru, iod, fier, zinc, fluor) și are un gust foarte plăcut. O folosești când ai probleme gastro-intestinale sau de digestie. Este recomandată și diabeticilor, pentru că are indice glicemic scăzut (32).
 

Mierea de rapiță: leac pentru osteoporoză

Are conținut mare de glucoză, de aceea se zaharisește ușor. Indicele glicemic mare o recomandă copiilor, persoanelor active și celor în convalescență. Conţine oligoelemente, mai ales calciu şi bor, de aceea e bună în cazurile de osteoporoză.
 

Mierea de castan: contra reumatismului

Mierea de castan are un gust puternic, imposibil de confundat. Conține   minerale precum fierul și tanini, eficace pentru a ameliora simptomele gripei și anemiei. Calmează tusea productivă, fluidizează circulația sangvină, fiind recomandată în caz de varice și reumatism.
 

Mierea de eucalipt: desfundă căile respiratorii

Mierea de eucalipt ușurează respirația, asigurând buna funcționare a căilor respiratorii. Te ajută să-ți detoxifici organismul, ameliorează simptomele bronșitei și combate tusea productivă.
 

Mierea de lavandă: are efect diuretic

Mierea de lavandă are un miros inconfundabil, iar printre calitățile ei se numără efectul tonic și diuretic. Alină simptomele reumatismului și este indicată și celor cu afecțiuni pulmonare.
 

Mierea de pin: ține departe răceala

Mierea de pin este foarte aromată, fiind utilă în dezinfectarea aparatului respirator, mai ales în caz de răceli, gripe sau bronșite. Te ajută să ai un somn odihnitor.
 

Mierea de rozmarin: curăță sângele

Mierea de rozmarin poate dezinfecta și „curăța“ sângele. Are efect relaxant. Este indicată și suferinzilor de ficat și de bilă.
 

Mierea de cimbru: tonic muscular

Mierea de cimbru este un excelent dezinfectant. Întărește mușchii, ajută digestia, combate dificultățile respiratorii și alină gâtul iritat.

Mierea de tei: contra insomniei

Mierea de tei, plăcut aromată, potolește tusea și te ajută să adormi fără probleme. Te relaxează după o zi stresantă.
 

Mierea de floarea-soarelui: scade colesterolul „rău“

Mierea de floarea-soarelui are un gust plăcut și e ideală pentru scăderea nivelului de colesterol „rău“. E bună contra durerilor de stomac și alungă oboseala.
 

Mierea de fâneață: pentru convalescență


Mierea de flori de câmp sau de fâneață are concentrație mare de zaharuri. Este indicată în surmenaj, stări de convalescență, tulburări de creștere. Are acțiune antiinflamatoare, antimicrobiană, antialergică și antitusivă.
 

Mierea de izmă: combate balonarea

Mierea de izmă combate tusea și balonarea, e calmant gastric, ușurează diestia.
 

Mierea de coriandru: eficace în gastrite

Mierea de coriandru, cu parfum suav și de culoare deschisă, este eficace în gastrite și ulcere. Protejează ficatul și ajută în constipație, balonare, indigestie.

Adriana Vlad
specialist nutriție și fitoterapie
Clinica E-lite-Nutriția, Deva


Poți alege între miere monofloră, obţinută din nectarul unui tip predominant de flori (salcâm, cimbru, castan etc.), și polifloră, obţinută din mai multe tipuri de flori.

Din categoria monofloră, mierea de salcâm are proprietăţi expectorante și este recomandată diabeticilor, datorită conţinutului scăzut în glucoză: consumată zilnic (1-3 linguriţe), scade glicemia. Mierea polifloră se recomandă în surmenaj, oboseală fizică sau intelectuală, afecţiuni respiratorii, endocrine, cardiace, digestive.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Adi | 11 ianuarie 2016, 23:42
Cautam URGENT dezvoltatori afacere online pentru PUBLICARE ANUNTURI
Ce oferim:
-instruire gratuita sub forma unor lectii trimise prin email
-scrisoare de recomandare
-posibilitatea de a lucra comod la domiciliu pe calculator in functie de disponibilitate (part-time/full time)
-contract legal de comision
-plata se calculeaza in functie de implicare si realizari.
Cerinte:
-cunostinte minime PC;
-timp la dispozitie 2-3 ore pe zi
-calculator si conexiune internet;
-seriozitate, abilitate, rabdare si persevrenta.
Nu este necesara experienta.
Veti trece mai intai prin instruire apoi daca doriti, o sa incepeti sa lucrati cu noi.
Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice.
Pentru informatii trimiteti textul ,,info’’ la adresa de e-mail: [email protected]
Oferim si solicitam seriozitate!
In caz ca nu primiti o lectie din probleme tehnice va rog sa ma anuntati!
Raspunsul la informatiile solicitate o sa-l primiti in maxim 24ore.
2 Postat de: Militaru Gheorghe | 12 ianuarie 2016, 05:22
Cum faci bani de acasa! Cel mai simplu acum e sa inveti cum faci bani de acasa, cu un curs extrem de clar, de usor de inteles si de aplicat! Cursul e GRATUIT si te invata pas cu pas, cu multe detalii, cum faci bani de acasa! Vrei cu toata seriozitatea sa castigi bani? Cere mai multe informatii despre acest curs online, la adresa de email:[email protected]
3 Postat de: Iulian | 13 ianuarie 2016, 13:52
Oportunitate pentru oricine! Aceasta oportunitate este unica, rodul muncii unei echipe de profesionisti inimosi, gata sa va ofere si dvs o cale de a va rotunji veniturile! Va asteptam sa incepeti si sa castigati bani, in ritmul dvs, fara stres, fara obligatii! Cereti mai multe informatii la adresa de email: [email protected]
Adauga un comentariu »