Sanatatea ta / Analize medicale »

Ce investigaţii medicale sunt necesare an de an

Autor: Raisa Cristea | 23 martie, 14:05 | 1 comentariu

Întotdeauna este mai bine să previi o afecţiune decât să o tratezi. Iar o bună metodă de prevenţie sunt analizele medicale. Iată care sunt cele mai importante investigaţii, pe care să le faci anual!


Analize de sânge

Aceste analize conțin hemoleucograma - care poate evidenția atât o afecțiune acută (infecții și inflamații), cât și una cronică (anemie, patologie tumorală), VSH (analiză care măsoară viteza vângelui), transaminazele, glicemia (nivelul zahărului din sânge), colesterolul total, ureea. Femeile au nevoie și de analizele fT3, fT4, TSH, ATPO, care arată starea tiroidei. 

Control stomatologic, o dată la șase luni

Controlul stomatologic trebuie făcut o dată la jumătate de an de către toți adulții. De asemenea, an de an este indicat sumarul de urină și urocultura. De asemenea, în cazul femeilor, evaluarea ginecologică și examenul Babeș Papanicolau sunt obligatorii o dată pe an.

După vârsta de 40 de ani, este bine ca femeile să facă anual o mamografie. În cazul unui bărbat, este necesar să investigheze prostata, în fiecare an, iar dacă a trecut de vârsta de 40 de ani, prin analiza sângelui pentru antigenul specific PSA se verifică sănătatea prostatei.

Exudatul faringian, pentru copii

Până la vârsta de un an, bebeluşul e urmărit din punct de vedere al greutăţii, auzului, văzului şi al dezvoltării generale. Monitorizarea continuă până la adolescenţă, completată de teste psihologice simple, ce analizează capacitatea de relaţionare cu ceilalţi.

Însă copiilor li se fac analize de sânge doar în caz de suspiciuni, la recomandarea medicului pediatru. Înainte de a merge la grădiniță, însă, e necesară efectuarea culturii exsudatului faringian și nazal. Alte analize care se cer sunt examenul coproparazitologic și coprocultura.

Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Oly | 23 martie 2016, 15:05
Colaborare sigură pentru cei interesati de castiguri suplimentare! 100-285 de euro lunar! Avem nevoie imediat, acum, de colaboratori din toate localitatile tarii, pentru o activitate simpla, in timpul liber sau full-time, la alegere, cu castiguri imediate, de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), acum, din prima luna. Atentie, cerem seriozitate maxima! Va rugam sa solicitati cat mai repede detaliile necesare, unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]
Adauga un comentariu »