Stil de viata&dieta / Ingrijire »

Ce greșeli faci atunci când te speli pe față

Autor: Cristina Popescu | 24 februarie, 17:00 | 2 comentarii

La prima vedere, spălarea tenului pare unul dintre cele mai banale lucruri atunci când vine vorba de îngrijirea zilnică. Un ten frumos și îngrijit are nevoie nu numai de produse cosmetice de calitate, ci și de o igienă corectă. Iată, așadar, cele mai des întâlnite greșeli în curățarea tenului!


Folosești un produs de curățare nepotrivit tenului tău

Specialiștii în frumusețe spun că cea mai frecventă greșeală în curățarea tenului este alegerea unui produs neadecvat. Cel mai indicat este să alegi un produs care să se potrivească tipului tău de ten. Totodată, alege un produs de curățare blând, care să nu-ți agreseze fața, fără parabeni, sub formă de gel sau spumă. Aplică produsul pe vârful degetelor și masează ușor fața.

NU te speli înainte pe mâini

Degeaba îți cureți fața dacă anterior procesului nu ți-ai spălat mâinile - astfel, nu vei face decât să împrăștii bacteriile. Așadar, întâi îți cureți mâinile și apoi fața.

Te ștergi cu un prosop murdar

Dermatologii ne recomandă să folosim un prosop separat pentru față, care să fie întotdeauna curat și uscat. Ideal ar fi ca acesta să fie schimbat în fiecare zi, oricât de ciudat ți s-ar părea. De asemenea, nu freca fața, ci șterge-o ușor, prin tamponare.

Te speli prea des

Uneori, mai mult nu înseamnă neapărat mai bine. Așadar, este suficient să îți cureți tenul de două ori pe zi, dimineața și seara. Nu exagera cu spălatul, deoarece nu vei face decât să-ți usuci și să-ți iriți pielea feţei.

Nu te clătești bine

Asigură-te că ai îndepărtat bine produsul de îngrijire pe față pentru a te feri de eventuale iritații. Cum îți dai seama de acest lucru? Când pur și simplu îți simți pielea curată la atingere.

Folosești apă prea fierbinte

Atunci când te speli pe față, apa trebuie să fie călduță. Dacă e prea caldă, riști ca pielea ta să se usuce și să se irite, în timp ce apa rece nu îndepărtează bine produsul de curățare de pe piele. Abia la final poți folosi apă rece, aceasta fiind ideală pentru închiderea porilor, dar și pentru revitalizarea tenului.

Nu folosești cremă hidratantă

Cel mai bun moment pentru aplicare a cremei de față este imediat după ce ți-ai curățat tenul, când pielea este cel mai pregătită să absoarbă produsul. De preferat ar fi ca tenul să fie ușor umed, întrucât apa este un bun conductor al substanțelor nutritive din cremă în straturile profunde ale epidermei.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Mina | 24 februarie 2016, 20:32
Castigati bani chiar acum, din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam de urgenta persoane serioase care sa colaboreze cu noi intr-o activitate simpla, in timpul liber sau full-time, cu castiguri imediate, de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), din prima luna. Oferim si cerem seriozitate absoluta! Pentru mai multe detalii, contactati imediat unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]
2 Postat de: Dorina | 24 februarie 2016, 23:21
Cautam colaboratori seriosi! Ofertă speciala pentru cei care vor să faca bani in timpul liber sau full-time. Vei lucra intr-o echipa cu experientă, iar rezultatele sunt deja dovedite. Te vei convinge imediat ca ai facut cea mai buna alegere! Pentru mai multe detalii, cauta-ma acum la adresa de email: [email protected]
Adauga un comentariu »