Sanatatea ta / Analize medicale »

Ce este un Holter ECG

Autor: Stefania | 04 februarie, 21:55 | 2 comentarii

Denumit și electrocardiograma ambulatorie, acest dispozitiv înregistrează continuu ritmul inimii pe durata întregii activități zilnice. Înregistrarea ritmului inimii se face cu ajutorul unor electrozi plasați pe piept, conectați cu fire de un monitor.


Articole similare:

Denumit și electrocardiograma ambulatorie, acest dispozitiv înregistrează continuu ritmul inimii pe durata întregii activități zilnice. Înregistrarea ritmului inimii se face cu ajutorul unor electrozi plasați pe piept, conectați cu fire de un monitor. Holter ECG a fost gândit pentru a afla cum răspunde inima la activitățile normale ale unui om sau la administrarea unor medicamente.

Ce este un Holter ECG – testul care înregistrează funcțiile inimii

Înregistrarea activității inimii pe durata întregii zile și pe durata unei nopți poate fi mult mai relevantă decât electrocardiograma de repaus, făcută în cabinetul medical. Așadar, pentru a da un tratament cât mai corect, unii medici apelează la testul Holter ECG.

Dispozitivul se poartă pe durata întregii zile și ajută la depistarea mai multor lucruri, precum: evaluarea durerii toracice, verificarea efectului unui tratament medicamentos asupra inimii, activitatea cardiacă în urma unui atac de cord, bătăi neregulate ale inimii, activitatea inimii în urma introducerii unui stimulator cardiac, modificări ale ritmului sinusal, descoperirea cauzelor unor anormalități ca amețeli, dificultăți de respirație, confuzie. De asemenea, acest dispozitiv este foarte important pentru depistarea unor boli de inimă silențioase și care nu dau dureri, cum este boala cardiacă ischemică silențioasă.

Ce este un Holter ECG – dispozitivul este ușor de purtat

Monitorizarea cu Holter ECG se face plasând electrozii pe piele, la nivelul toracelui. Aceștia sunt atașați cu fire de monitorul Holter, care se ține într-o husă pusă în jurul taliei, pe umăr sau după gât. Monitorul se păstrează curat, pielea trebuie să fie cât mai curată, fără fire de păr pentru ca electrozii să înregistreze cât mai exact activitatea inimii.

În timpul monitorizării cu Holter ECG se va ține un jurnal, în care pacientul este rugat să noteze toate activitățile sale, medicamentele ingerate și simptomele apărute pe durata purtării dispozitivului. Este indicat să nu se facă duș cu dispozitivul, iar monitorul să se păstreze cât mai curat cu putință. De asemenea, firele nu ar trebui deconectate, deoarece se va întrerupe înregistrarea.

Jurnalul trebuie să conțină absolut orice activitatea fizică, de la urcat pe scări la activitate sexuală. Tratamentul urmat și alimentație se va trece, de asemenea. Orice schimbare sau simptom se va trece în jurnal, de la orice fel de dureri la stare de oboseală, de confuzie, de greață.

Ce este un Holter ECG – ce se evită pe durata purtării monitorului Holter

Pe timpul purtării dispozitivului Holter ECG se va evita apropierea de zone de înaltă tensiune, de magneți, de detectoare de metal. Indicațiile pe durata purtării lui vă vor fi date cu exactitate la cabinetul de unde vi s-a instalat. Este bine ca pacientul să se îmbrace lejer în ziua instalării dispozitivului. Nu există contraindicații, se poate mânca și bea înainte de efectuarea testului.

Rezultatele testului Holter ECG sunt înregistrările dispozitivului, care se vor tipări pe un raport. Acest raport se interpretează de medicul cardiolog care v-a trimis să faceți testul. În funcție de rezultate, medicul poate recomanda un tratament mai bun sau tratament suplimentar, poate înțelege mai bine unde există probleme, dacă există.

Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Pop Mihai | 04 februarie 2016, 21:12
Locuri de munca extrem de serioase! Contract legal si oferit imediat! Dovada platii este acum disponibila! Primele castiguri au fost deja trimise! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU e MLM si NU e joc piramidal! Lucrati comod cate 3 ore pe zi, ca operator online, si castigati 300 de dolari lunar! Va transmitem detalii, dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]
2 Postat de: Negru Vasilica | 05 februarie 2016, 11:58
Cum poti sa faci bani pe net! Asa ceva nu poti rata! Un senzational curs care te invata cum poti sa faci bani pe net! Si e GRATUIT cursul! Inveti repede si usor, online, cum poti sa faci bani pe net! Incepe acum! Nu mai sta pe ganduri si cere informatii la adresa de [email protected]
Adauga un comentariu »