Actualitate »

Ce este sindromul burnout şi câtă lume este afectată

29 februarie, 12:15 | 1 comentariu

Cu toţii auzim, din ce în ce mai des în zilele noastre, vorbindu-se despre stresul la locul de muncă, dar poate că nu toată lumea cunoaşte faptul că acesta se poate exprima chiar sub forma unei boli, respectiv sindromul burnout.


Articole similare:

În prezent, este unanim acceptat că orice profesie poate determina apariţia acestui sindrom. „Stresul de la locul de muncă şi stresul cotidian pun o mare presiune pe oameni şi îi epuizează, ducându-i chiar în imposibilitatea de a-şi mai continua activitatea profesională sau de a avea viaţă socială”, explică dr. Laurenţiu Luca, directorul Clinicii PULS.

Factori favorizanţi

Stresul la locul de muncă poate declanşa o serie de simptome fizice şi psihice. Principalele cauze ale sindromului burnout sunt: suprasolicitarea, un volum mare sau prea mic de muncă, conflicte între colegi; frica de şomaj, legiferarea unor noi modalităţi de angajare, externalizarea unor servicii pentru minimalizarea costurilor etc. Toţi aceşti factori pot genera o predispoziţie, susţin specialiştii.

Simptomele sindromului burnout:

-depresie

-scăderea interesului

-lipsă de energie

-anxietate

-insomnie

-scăderea performanţelor

-izolare socială

-afecţiuni gastrointestinale

Citește continuarea articolului AICI

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Stela | 29 februarie 2016, 11:11
Cea mai solicitata oferta de lucru online! Suntem in plina ascensiune si suntem cei mai cautati! Oferim celor interesati posibilitatea unei colaborari online, part-time, la domiciliu, cu castiguri asigurate prin contract de comision. Cerem: cunostinte minime de navigare pe internet, de lucru cu fisiere pdf si word, de folosire a emailului. Sunt necesare calculator si conexiune la internet. Asiguram instruire gratuita si pas cu pas. Numai persoanele foarte serioase sunt asteptate sa ceara detalii la adresa de email: [email protected]
Adauga un comentariu »