Sanatatea ta / Ce te doare »

Ce este bacteria E Coli. Toxina care a pus România pe jar

Autor: Stefania | 01 martie, 19:20 | 1 comentariu

Bacteria E. coli sau Eschierichia coli este o bacterie ce trăiește în tubul digestiv al oamenilor și animalelor și este cauza multor infecții destul de grave.


Articole similare:

Bacteria E. coli sau Eschierichia coli este o bacterie ce trăiește în tubul digestiv al oamenilor și animalelor și este cauza multor infecții destul de grave. Sunt multe tipuri de E. coli, unele din ele pot produce toxine foarte puternice ce au simptome precum scaun foarte moale cu sânge și pot cauza probleme serioase precum insuficiență renală.

Ce este bacteria E Coli – bacteria din tubul digestiv

Bacteria este, deci, o problemă mare a celor care au contactat-o. Cel mai comun tip de E. coli este 0157:H7. Cei mai predispuși pentru a face infecții cu acest tip de E. coli sunt copiii. Crampele la stomac, durerile de abdomen, diareea, greața și vărsăturile pot fi semne ale contactării bacteriei.

Nu toate persoanele care au această bacterie au și simptome, acestea fiind doar purtătoare ale bacteriei. Este destul de greu de depistat, deoarece simptomatologia seamănă destul de mult cu a altor bacterii și infecții. De obicei, febra mare și scaunul cu sânge pot fi cauze ale contactării bacteriei. Din păcate, probleme grave pot apărea între 2 și 14 zile de la primele simptome. Complicațiile pot duce la alterarea stării de sănătate destul de grav pe termen lung, iar uneori pot duce chiar la deces, mai ales în cazul bătrânilor și copiilor.

Ce este bacteria E Coli – simptome și focarele de infecție

Care sunt simptomele? Febră, amețeală, vărsătură, frisoane, crampe abdominale, oboseală, irascibilitate, scaun cu sânge, diaree.

De unde se poate lua? Școli, centre de îngrijire, loc public, spitale, restaurant, preparate din carne insuficient tratate termic, sucuri sau lapte nepasteurizat, contactul recent cu o persoană cu simptome asemănătoare, tratament recent cu antibiotic.

Ce se face la medic? Se verifică pulsul, paloarea feței, sensibilitatea abdominală, se verifică rectul prin traseu rectal, se solicită coprocultura pentru identificarea tipului de E. coli. De asemenea, bătrânii și copiii necesită îngrijire specială, deoarece complicațiile pot apărea destul de des.

Ce este bacteria E Coli – copii cu sindrom hemolitic-uremic cauzat de bacterie

Un nou val de infecții cu E. coli din preparatele din brânză, se pare, au lovit în județele Argeș și Bacău. Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu a explicat: “În urma analizelor de laborator, inspectorii veterinari au găsit E. coli în probele de brânză de la Lactate Brădet din Curtea de Argeș, care comercializează și produse tradiționale. Este vorba despre o cantitate de 20 de kilograme de brânză proaspătă de vaci. De asemenea, în județul Bacău inspectorii au găsit într-un frigider carne de pasăre recoltată dintr-o gospodărie personală”.

Autoritățile competente desfășoară anchete, care nu au scos la iveală decât un lot de 25 de kilograme de brânză infectată și o probă de pui din frigiderul uneia dintre persoanele implicate în anchetă. Carnea venea din gospodăria persoanei respective din județul Bacău.

Este bine de reținut faptul că tratamentul medicamentos pentru bacteria E. coli nu se face cu antidiareice sau antibiotic. Doar în cazuri speciale se dă ca tratament antibiotic. Copiii și bătrâni vor avea nevoie de îngrijire specială. În mod normal, simptomele dispar după 5-7 zile, dar persistă dacă apar complicații. Este bine ca persoanele să se hidrateze și să evite medicamentele antidiareice care conțin ioperamid hydroclorid.

 

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Tiberiu | 02 martie 2016, 11:50
Ai un scop in viata ? …Vrei sa faci parte din ceva maret si unic cu impact mondial in ce priveste cartile electronice ?…Vrei sa castigi bani muncind acasa cand doresti tu si facand parte dintr-o echipa profesionista si motivata ? …PERFECT , detalii poti obtine aici : [email protected]
Adauga un comentariu »