Sanatatea ta / Ce te doare »

Ce boli riști să faci în funcție de grupa sanguină

Autor: Cristina Popescu | 29 august, 10:15 | 5 comentarii

Grupa de sânge indică vulnerabilitatea în faţa bolilor, arată cercetările efectuate în ultima vreme. Astfel, cercetătorii au descoperit că suntem mai mult sau mai puțin predispuși să dezvoltăm anumite afecţiuni, în funcție de grupa de sânge - A, B, AB și 0, precum cele cardiace, cancer sau alte maladii.


Iată ce boli riști să ai în funcție de grupa sanguină!

Grupa AB - probleme de memorie, cancer de stomac

Persoanele cu grupa de sânge AB sunt mult mai predispuse să dezvolte tulburări cognitive, se arată într-un studiu publicat în revista Neurology. Mai exact, cele cu acest tip de grupă sanguină întâmpină mai des probleme de învățare sau de memorare după o anumită vârstă decât restul grupelor de sânge, deși nu se cunosc încă mecanismele care declanșează aceste afecțiuni.

Totodată, persoanele cu grupa sanguină AB au un risc cu 26% mai ridicat de a face cancer de stomac decât tipurile B sau 0, se arată într-un studiu publicat în Jurnalul American de Epidemiologie.

De vină ar putea fi bacteria Helycobacter pylori, cea care infectează mucoasa stomacului și a duodenului. Deși aproximativ două treimi din populația globului este purtătoare a bacteriei, cei cu grupa sanguină AB sau A dezvoltă o reacție imună mai puternică la contactul cu bacteria care crește riscul de apariție a acestui tip de cancer.

Grupa 0 - ulcer

Aceeași bacterie care poate provoca apariția cancerului de stomac pentru grupelor de sânge AB sau A, poate crește riscul îmbolnăvirii cu ulcer în cazul grupei sanguine 0.

Grupa A și AB - boli cardiace

În schimb, grupa sanguină 0 are cu 23% mai puține șanse de a dezvolta afecțiuni cardiace decât restul grupelor de sânge, astfel că persoanele cu grupele sanguine A și AB au mai multe șanse de a se îmbolnăvi de boli ale inimii.

De asemenea, persoanele cu grupa sanguină 0 se pot considera norocoase: ele au cu 37% mai puține șanse de a face cancer pancreatic decât restul grupelor de sânge, arată un studiu al Institutului Național al Cancerului din Statele Unite.

Deși nu se cunosc exact legăturile dintre grupa de sânge și riscul de a dezvolta o anumită boală, medicii recomandă un stil de viață sănătos ca ajutor în prevenirea acestora: alimentație echilibrată și corectă, sport și să ne facem griji doar pentru lucrurile pe care le putem controla.

Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Costy | 24 martie 2015, 08:34
Locuri de munca noi si pentru toti! Va oferim pe loc contract legal! Din ce in ce mai multi oameni lucreaza cu noi! Au fost acordate si primele plati! Avem dovada disponibila pentru toti! Oferim si cerem seriozitate maxima! NU e joc piramidal si NU e MLM! Cautam operatori online care sa lucreze 3 ore pe zi, cu un castig de 300 dolari lunar. Detalii va oferim dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Accesati: www.variantacojocaru.ro
2 Postat de: Monica | 29 august 2015, 12:36
Cea mai buna oportunitate a anului! Oferim tuturor o posibilitate reala si extrem de avantajoasa de suplimentare a veniturilor, in timpul liber, cu un program foarte flexibil, fara obligatii de niciun fel. Asiguram instruire gratuita, asistenta pe parcursul activitatii si tot ceea ce e necesar pentru ca dumneavoastra sa castigati bani. Solicitati acum informatii la adresa de email:[email protected]
3 Postat de: Marcel | 30 august 2015, 09:26
Castigati bani chiar acum, din prima luna! 100-285 de euro lunar!


Cautam de urgenta persoane serioase care sa colaboreze cu noi intr-o activitate simpla, in timpul liber sau full-time, cu castiguri imediate, de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), din prima luna. Oferim si cerem seriozitate absoluta! Pentru mai multe detalii, contactati imediat unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email:

[email protected]
4 Postat de: Mihai | 31 august 2015, 06:34
Dacă vei începe să cultivi gânduri de prosperitate, imaginându-ţi că eşti un om foarte bogat înconjurat de un ocean de energie mentală şi înotând într-o mare a abundenţei, corpul şi mintea ta vor intra instantaneu pe vibraţia prosperităţii, iar tu vei începe să atragi literalmente, la fel ca un magnet, tot ceea ce îţi e necesar pentru a deveni bogat. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea ”Te-ai născut bogat”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]
5 Postat de: Rodica | 31 august 2015, 10:56
Liber la castiguri! Vrei cu adevarat sa castigi bani? Vrei mai multa siguranta pentru viitorul tau? Te asteptam in cel mai dinamic program de colaborare online la domiciliu, in timpul liber! Aici ai sansa unica si serioasa de a-ti completa rapid veniturile lunare! Trebuie doar sa ne contactezi cat mai repede posibil la adresa noastra de email: [email protected]
Adauga un comentariu »