Viata sexuala / Sex&dragoste »

Ce-au de-a face anii cu sexul?

Autor: I.M. | 24 ianuarie, 12:00 | 13 comentarii

La 20 de ani, bărbaţii îşi doresc un maraton sexual, în timp ce femeile vor tandreţe, iar la 30 de ani ajung amândoi la o dragoste pasională ce-i împlineşte. Dar oare de ce dorinţa sexuală se schimbă de-a lungul timpului şi, mai ales, de ce este ea diferită la bărbaţi şi la femei?


Pentru ea:

La 20 de ani, femeile, spre deosebire de bărbaţi, îşi doresc foarte mult o relaţie romantică, plină de tandreţe.

Abia ieşită din adolescenţă, ea nu ştie încă ce-şi doreşte şi nu poate vedea dincolo de emoţiile pe care i le provoacă bărbatul de care este îndrăgostită.

Acum este perioada experimentării pe plan sexual, perioada când descoperă zonele erogene ale ei şi pe cele ale partenerului.

La 30 de ani, o femeie a atins punctul maxim al sexualităţii. Unele femei abia acum ajung să trăiască adevăratele orgasme.

Până la această vârstă, a aflat ce anume o împlineşte în plan intim şi în cel sentimental, ştie ce vrea de la partener şi este pregătită pentru căsătorie şi pentru a fi mamă.

Împlinirea pe care i le aduc o face să aibă mai multă încredere în ea şi, prin urmare, să fie mult mai pasională şi mai inventivă, inclusiv pe plan erotic.


Mai poți citi:

 - Cum îți poate afecta bolile viața sexuală

 - De ce doare actul sexual

 - 5 sfaturi care-ți vor condimenta viața sexuală


La 40 de ani, femeia poate trece printr-o criză psihologică şi sexuală, care îi afectează viaţa intimă. La această vârstă înţelege că nu mai are puterea de seducţie pe care o avea nu cu mult timp în urmă, iar frumuseţea ei se ofileşte pe zi ce trece.

Acest bilanţ pe care şi-l face îi dă un sentiment de neîmplinire care îi afectează viaţa intimă. În plus, nivelul de hormoni sexuali începe să scadă,
ceea ce înseamnă şi o scădere a dorinţei sexuale.

La 50 de ani, din fericire, femeia şi-a revenit din criza prin care a trecut şi începe să se bucure de realizările pe care le are. Odată cu plecarea copiilor, are mai mult timp pentru sine, implicit pentru viaţa sexuală.

Acum este vorba mai mult de o pasiune calmă, dominată de gesturi tandre şi de cuvinte dulci, decât de o dorinţă sexuală explozivă. Menopauza aduce nenumărate schimbări hormonale, dar acesta nu este un motiv ca ea să nu se bucure şi să nu se simtă împlinită în viaţa intimă.

Pentru el:

La 20 de ani, bărbaţii sunt la cealaltă extremă faţă de femei. Corpul lui este „bombardat” de testosteron, un hormon care este un adevărat „carburant” sexual.

Practic, datorită acestui nivel foarte ridicat de hormoni, bărbatul preferă să treacă repede la „fapte“. Nu prea se gândeşte la o relaţie stabilă, deoarece vrea să trăiască tot mai multe experienţe sexuale.

La 30 de ani, un bărbat se maturizează. În ultimii 10 ani, el a acumulat atâtea experimente de... dormitor, încât tinde către o relaţie stabilă.

La această vârstă, o parteneră cu care să aibă o relaţie sexuală armonioasă este de preferat în locul aventurilor de o noapte. Bărbatul înţelege cât de important este să-i ofere satisfacţie partenerei.

La 40 de ani, libidoul se diminuează din cauza scăderii nivelului hormonal. El simte că nu mai este la fel de viril ca acum câţiva ani, că nu mai are acelaşi farmec şi că nu mai poate fi la fel de atrăgător.

Aceste emoţii negative îl determină să cucerească partenere mai tinere, doar din dorinţa de a i se reconfirma virilitatea.

La 50 de ani, dorinţa scade şi devine prilej de nesfârşite nelinişti. Bărbatului îi trebuie mai mult timp pentru a ajunge la orgasm, iar sexul devine mai tandru.

El tinde acum către apropierea emoţională şi relaţiile pot fi delicate şi armonioase. Acum, unii bărbaţi se îndrăgostesc de femei de 20 de ani, tocmai pentru că, în aceste momente ale vieţii lor, dorinţele lor sexuale se potrivesc.

Dicţionarul dorinţei sexuale

Estrogenul

Este un hormon feminin foarte important, produs de ovare, şi este responsabil de excitaţie şi de reacţiile legate de aceasta - lubrifierea vaginului şi sensibilitatea clitorisului.

Testosteronul

Este un hormon masculin responsabil de constituţia mai musculoasă, oasele mai mari, pilozitatea, vocea groasă. Nivelul testosteronului influenţează în mod direct erecţia şi
orgasmul.

Dopamina

Când eşti îndrăgostit, se varsă în sânge o mare cantitate din acest hormon, dându-ţi sentimentul de mulţumire. Emoţiile pozitive pe care le trăieşti în aceste momente sunt „dictate” de acest hormon.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Teodora | 10 octombrie 2014, 00:34
Locuri de munca pe timp de criza! Alternativa noastra este cea mai sigura si mai serioasa! Oferim din start contract legal! Oamenii au inceput deja sa lucreze! S-au facut primele plati! Avem dovada! NU e joc piramidal si NU e MLM! Castigurile sunt garantate! 300 de dolari lunar, pentru operatori online, cu 3 ore de lucru pe zi! Va expediem detalii, dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]
2 Postat de: Marian | 17 octombrie 2014, 23:43
crezi ca marimea penisului conteaza? barbatii sustin una femeile alta bineinteles ca da, conteaza! e de stiut faptul ca exista o multime de aparate creme ,pompe ,pastile magice pentru marirea penisului pe internet care nu functioneaza!pastilele pe langa faptul ca sunt extrem de costisitoare nu functioneaza ele reprezinta doar un supliment alimentar la alt pret desigur... eu unul am incercat exercitiile de pe site-ul www mareste-penisul.info si am avut rezultate considerabile inca din primele saptamani ,cat despre operatiile chirurgicale nu cred ca are rost sa povestim, riscul la care te supui este mult prea mare... nu cred ca merita sa ti-l asumi si pe deasupra pretul unei astfel de operatii este destul de piperat si nu prezinta nici o garantie, mai mult poate genera pierderea sensibilitati organului sau impotenta in cel mai bun caz.
3 Postat de: Pescaru | 11 decembrie 2014, 10:50
Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
4 Postat de: Shark | 13 decembrie 2014, 10:11
Firma germana cauta colaboratori in toata tara pentru un program de studiu al pietei,cu brand-uri cunoscute. Conditii:-pc -rezolvare task. Task-urile sunt trimise de firma. Pentru detalii trimite textul ‘’Vreau sa ma inscriu gratuit’’ la adresa de email : [email protected] si iti trimit formularul. Daca oferta iti surade, atunci incepe sa castigi bani!

Salariu 200 €
Adresa: In toata tara
Program: part time; full-time.

5 Postat de: Onisii Elena Laura | 24 ianuarie 2015, 20:36
Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]
Pagina comentarii: 
Adauga un comentariu »