Familia ta / Discutii intre mamici »

Ce ar trebui să-ți înveți fiica

Autor: Ramona Liță | 20 aprilie, 13:30 | 0 comentarii

Copilul crește având modele în sânul familiei și astfel își construiește caracterul, pentru ca spre sfârșitul adolescenței să devină un tot unitar. Pentru fetiță, mama este o lume întreagă într-o singură persoană. Uite ce trebuie să îți înveți copila pentru a o ajuta să fie puternică și independentă!


Nu trebuie să treci niciodată peste faptul că părinții sunt primul model de familie pe care fiica ta îl vede și îl acceptă ca atare, unde mama este un model de urmat pentru femeia care se dezvoltă în ea, iar tatăl reprezintă bărbatul spre care tinde să se îndrepte.

Încrederea și respectul de sine

Asigură-te că, indiferent de ce va fi în viața ei, va avea încredere suficientă în ea și se va respecta, astfel încât evoluția ei să fie lină și satisfăcătoare.

Nu uita că micuța ta este sensibilă la toate sfaturile din partea ta și mai ales la aprecierile pe care le primește.

Acordă o atenție sporită exemplelor pe care i le dai, nu te enerva, nu ridica vocea, ai grijă în primul rând de cum te percepe ea, de cum te vede, cum te simte. Tu ești primul exemplu și trebuie să-i câștigi încrederea pentru ca atunci când are probleme să apeleze la tine.

Află cum se schimbă copilul tău atunci când devinde adolescent AICI

Totul are o măsură

Atât cât ține de tine, ar fi ideal să nu aibă mereu la dispoziție bomboane, sau să o păcălești „dacă stai cuminte primești ciocolată”. Trebuie de mică s-o ajuți să înțeleagă că totul are o măsură, mai ales atuci când vine vorba de mâncare. Explică-i că mai târziu va avea probleme cu greutatea, își va strica dantura. Pofta de dulce nu este rea, dacă alege un fruct în locul prăjiturilor. Ajut-o să facă alegerile corecte.

Prietenă cu propriul corp

Fă în așa manieră, încât să nu ezite să apeleze la doctori atunci când observă ceva suspect. Primul doctor pe care trebuie să-l accepte este dentistul, pentru a se bucura de o dantură frumoasă și sănătoasă. Astfel, o vei scăpa de un complex de inferioritate când va crește și va vedea superba dantură albă și corectă la prietenii ei. La fel de importantă este zona genitală căreia trebuie să-i acorde o atenție sporită. Nu trebuie să fie jenată să îți adreseze întrebări.

Confirmă-i că e frumoasă!

Este mai mult decât evident că fiecare mamă îşi iubeşte copilul şi consideră că fiica ei este cea mai frumoasă. Însă nu este suficient doar să-ţi admiri fiica, trebuie să-i spui toate aceste lucruri frumoase, să învețe să le accepte. Este foarte important să fie conştientă de ele. Astfel, vei putea afla în cazul în care ceva o nemulțumește la fizicul ei și puteți găsi soluția corectă pentru a remedia situația. În felul acesta o vei ajuta să își crească încrederea atât în sine cât și în tine.

Învaț-o să se îngrijească, să acorde importanță atât trupului cât și minții. Să aleagă hainele care o pun în evidență și nu încerca să îi impui tu un anume stil. Ajut-o să își descopere stilul ei, acre o face să se simtă bine în propria piele.

Citește și: Părinți ultra-protectori - adolescenți cu probleme

Nu uita de pantofii cu toc

Tu știi cât de bine vine un pantof cu toc la o ocazie care cere această ținută. Să îi porți zilnic nu este recomandat, așa să ajut-o să se familiarizeze cu ideea că dă bine un pantof cu toc pe piciorul ei. Dacă tu porți doar încălțăminte sport nu o vei determina astfel pe ea să adopte un stil elegant. Alege o zi pe săptămână sau pe lună în care amândouă să adoptați stilul elegant și să vă bucurați una de cealaltă.

Fii mereu activă

Femeia care face sport constant, este mai activă, mai pasionată de ceea ce face, nu va ceda prea ușor în fața depresiilor și nu va fi prea mult timp îmbufnată.

Sportul consolidează armonia interioară, o ajută să obțină un corp frumos, o minte sănătoasă. Ieșiți la plimbare împreună ori de câte ori aveți ocazia, practicați sporturi noi împreună. Nu uita nici de shopping, învaț-o să cumpere atât cât are nevoie.

Zâmbetul face cât o mie de cuvinte

Cel mai simpu gest de tandrețe pe care îl oferim cuiva este zâmbetul. Iar uneori atât de multă nevoie este de un zâmbet deși nu realizăm. Învaț-o să zâmbească și să dăruiască astfel bună dispoziție celor din jurul ei. Un chip zâmbitor mereu va atrage lumină, seninătate, pace, bucurie.

Deși ești mamă și poate la rândul tău nu ai primit aceste sfaturi, ai grijă ca fetița ta să traiască în armonie în primul rând cu ea însăși. Probleme conflictuale cu părinții favorizează apariția facilă a conflictelor cu ci din jur la maturitate. Rolul tău nu îl poate suplini nimeni, asta este clar. Tu ești primul prieten, profesor, psiholog, de la tine trebuie să deprindă aceste calități esențiale dezvoltării ei.
 

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »