Sanatatea ta / Ce te doare »

Ce animale de casă să nu îți iei. Și ce să faci atunci când nu te poți abține

Autor: Stefania | 25 februarie, 16:50 | 1 comentariu

Animalele de casă pot fi o mare bucurie. Însă nu și atunci când cumperi animale periculoase, care prezintă risc mare de a transmite boli și care nu sunt neapărat cele mai drăgălașe. Iată o listă cu ce animale de casă să nu îți iei. Iar dacă îți dorești prea mult, află ce trebuie să faci.


Articole similare:

Animalele de casă pot fi o mare bucurie. Însă nu și atunci când cumperi animale periculoase, care prezintă risc mare de a transmite boli și care nu sunt neapărat cele mai drăgălașe. Iată o listă cu ce animale de casă să nu îți iei. Iar dacă îți dorești prea mult, află ce trebuie să faci.

Ce animale de casă să nu îți iei - șerpii au temperament dificil și imprevizibil

Șerpii nu sunt zgomotoși, dacă se păstrează curățenia în mediul în care sunt ținuți nu miros atât de urât. Dar, șerpii sunt cunoscuți pentru temperamentul lor imprevizibil, mai ales în perioadele când năpârlesc. În familiile cu copii nu sunt cei mai indicați, mai ales pentru că pot deveni agresivi cu copiii curioși. Dar, cel mai important motiv pentru a nu-ți lua șarpe este că, fiind reptile, pot transmite Salmonella. Dacă totuși îți dorești un șarpe, ai grijă să păstrezi curățenie, ai grijă de unde cumperi mâncare pentru ei (de obicei mănâncă șoareci, iar aceștia pot avea boli), nu îi ține în preajma copiilor și ai grijă la mușcături.

Dihorii sunt printre cele mai drăgălașe animale, iar familiile cu copii au tendința de a le cumpăra acestora aceste animale frumoase. Cu toate acestea, dihorii nu sunt tocmai cuminți, chiar dacă sunt domesticiți. Considerați animale de casă exotice, dihorii au un miros specific foarte strident, chiar și după ce au fost castrați. Mai mult, se știe că dihorii au stări de bucurie, dar și de agresivitate cu stăpânii. Chiar și cei mai dresați dihori au tendința de a mușca atunci când se simt amenințați. Cu siguranță nu sunt animale de casă de cumpărat, mai ales dacă aveți copii mici. Dacă vreți totuși dihor, trebuie să dispuneți de spațiu mai mare pentru el și să aveți grijă să nu intre foarte mult în contact cu copiii.

Cei mai mulți părinți ar crede că o pasăre nu poate fi periculoasă. Cu toate acestea, păsările transmit boli ca psitacoza sau chiar Salmonella. Păsările sunt foarte zgomotoase și fac ravagii, atât  în colivie, cât și dacă sunt lăsate să zboare prin casă. Într-o casă plină de copii gălăgioși, acestea pot deveni foarte nervoase, pot chiar să își smulgă penele. Mai mult, dacă sunt ținute prea mult în mână, ele au tendința de a mușca. Cine dorește păsări trebuie să fie obișnuit cu zgomotul, să aibă un loc special amenajat și multă răbdare.

Ce animale de casă să nu îți iei - hamsterii, o alegere bună?

Chiar dacă părinții ar crede că în loc de câine mai bine cumpără un hamster, aceștia nu sunt cea mai bună alegere ca animale de casă. Hamsterii, chiar dacă nu ocupă mult spațiu și sunt tăcuți, sunt rozătoare de noapte. Copiii curioși care doresc să interacționeze cu ei pe timpul zilei vor fi dezamăgiți să vadă că aceștia se simt înfricoșați și au tendința să muște.

Chinchilla este un animal foarte interesant și simpatic, însă nu este o idee prea bună pentru a fi animal de casă. Acestea sunt animale nocturne, cărora nu le place să fie mângâiate. La sperieturi mari pot muri imediat. Nu se țin la temperaturi mai mari de 30 de grade Celsius și trebuie lăsați zilnic liberi, deoarece au nevoie să meargă foarte mult. Cei care cred că pot îndeplini cerințele de mai sus legate de temperatură, zgomot și plimbări, cel mai probabil vor fi fericiți alături de acest animăluț sensibil.

Ce animale de casă să nu îți iei - iguana, animalul de casă perfect?

Iguanele par foarte interesante și incredibil de ușor de întreținut, dar lucrurile nu stau chiar așa. La fel ca majoritatea reptilelor, iguanelor nu le place să fie mângâiate sau ținute în mâini. Mai mult, iguanele cresc destul de mari, iar coada lor lungă poate fi extrem de aspră pentru copii. Iguanele nu sunt tocmai cele mai prietenoase, în plus au nevoi alimentare speciale și trebuie mare atenție. Persoanele care au spațiu mare și timp, pot crește iguane fără probleme.

Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Comi | 26 februarie 2016, 07:46
Acum! Venituri imediate, din prima luna! 100-285 de euro lunar! Avem nevoie urgent de oameni seriosi si interesati de o colaborare in timpul liber sau full-time, la alegere, pentru castiguri rapide, 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), chiar din prima luna! Cerem si oferim seriozitate totala! Pentru mai multe detalii trimiteti textul INFO la : [email protected]
Adauga un comentariu »