Stil de viata&dieta / Nutritie »

Ce alimente poți congela pentru a le prelungi prospețimea

Autor: Daniela Purcaru | 30 august, 16:00 | 1 comentariu | 3162 vizualizari

Pentru a evita pierderea unor alimente perisabile a căror valabilitate poate fi prelungită și pentru a nu risca să mănânci ceva care să-ți provoace boli grave, precum diareea acută, poți recurge la metoda congelării.


Produse de panificație

Întreagă sau feliată, pâinea poate fi congelată și consumată mai târziu fără probleme. Dacă vrei s-o pui la congelator sub formă de felii, separă-le cu folii de aluminiu sau de hârtie și așază-le într-o pungă de plastic, altfel se prind una de alta. Elimină cât mai mult aer la închiderea pungii.

Ciupercile congelate vor avea gust mai bun

Aduc un plus de substanțe nutritive preparatelor rapide și sănătoase. Ciupercile congelate vor da și un gust deosebit preparatelor, mai ales că-și păstrează prospețimea. Un alt avantaj este că se mențin proaspete mai mult timp și le ai la îndemână oricând ai nevoie. Nu vei avea nicio scuză să alegi un semipreparat sau produse nesănătoase. Înainte de congelare e important să le speli și să le cureți, apoi să le feliezi sau să le mărunțești. Așază-le în strat subțire, ca să le poți folosi mai ușor când vrei să le gătești.

Pont
Dacă ai curățat prea mult usturoi nu trebuie să-l arunci. Pune-l la congelator într-o caserolă cu puțin ulei. Poate fi ținut astfel mai multe luni.

Unele preparate culinare

Dacă organizezi o masă în familie sau cu amicii și nu crezi că poți face din timp preparate sănătoase, nu e cazul să recurgi la variante care îngrașă. De pildă, humusul se poate pregăti și cu câteva zile înainte. Dacă te temi că nu va rezista în frigider, pune-l în congelator. Se păstrează bine până la câteva luni dacă-l pui într-un recipient cu capac. Adaugă-i puțin ulei de măsline deasupra, ca să previi uscarea lui.

La desert, poți avea gata făcute câteva clătite de casă tot prin congelare. Totul e să ai grijă să le prepari ceva mai groase. Le așezi între folii de aluminiu, ca să nu se lipească, apoi într-o pungă curată. Vor fi bune și după o lună și jumătate.

Atenție!
Respectă câteva reguli când vrei să păstrezi la congelator alimente calde. Trebuie să fie răcite, împachetate bine și niciodată recongelate.
 

Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Costica | 30 august 2017, 19:35
Oferta speciala lucru pe net: cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON (lei noi) lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email:
[email protected] com
Adauga un comentariu »