Stil de viata&dieta / Nutritie »

Ce alimente nu trebuie ținute la frigider

Autor: Raluca Cocriș | 12 ianuarie, 17:20 | 4 comentarii

Depozitarea la rece este benefică în cazul multor alimente, pentru că le menține proaspete și le prelungește valabilitatea. Există însă și produse care, din diverse motive, nu este bines ă fie ținute la frigider.


Articole similare:

Ceapa  

Este foarte important să nu depozitezi ceapa în frigider, pentru că frigul o înmoaie și, din cauza umidității, începe să se mucegăiască, alterând gustul și altor alimente din frigider. Cel mai bine, păstrează ceapa într-un loc uscat, aerisit și la temperatura camerei, lucru valabil și în cazul usturoiului.

Cartofii  

Dacă ții cartofii la rece, temperatura scăzută va transforma mai repede amidonul din ei în zahăr și le va schimba gustul și textura. Astfel, la preparare, cartofii vor fi granuloși și vor avea un gust diferit. Dacă îi fierbi în coajă, vei vedea că aceasta se înnegrește. Ține-i departe de lumină și la temperatură între 3 °C și 6 °C.

Pâinea  

La temperaturi scăzute, miezul și coaja pâinii se usucă, se întăresc și își pierd din prospețime. În plus, își schimbă gustul și mirosul. Se recomandă păstrarea ei într-o pânză curată sau în cutia specială de pâine.

Bananele  

Una dintre cele mai frecvente greșeli când vine vorba despre depozitatul alimentelor în frigider este păstrarea bananelor la rece, în ideea că rezistă mai mult. Din păcate, temperatura rece le înnegrește coaja, iar acestea capătă un aspect inestetic, de luat în seamă dacă ai musafiri și vrei să îi servești cu fructe.

BINE DE ȘTIUT

1.    Cafeaua. Dacă o ții la temperaturi scăzute, asigură-te că o menții într-un recipient închis. În caz contrar, cafeaua absoarbe și alte mirosuri din frigider.

2.    Păstrezi roșiile la rece, ca să-și păstreze fermitatea și prospețimea? Este o altă greșeală frecventă. Nu doar că roșiile vor fi moi și făinoase, când le scoți din frigider, dar uneori au și alt gust.

3.    Ouăle se țin la temperatura camerei, în cutia în care au fost cumpărate. La rece, coaja ouălor tinde să absoarbă mirosurile celorlalte alimente.

4.    Ciocolata. Sigur ai observat că ciocolata, dacă este ținută la frigider, capătă la exterior o pojghiță fină deschisă la culoare. Este grăsimea care se întărește și iese la suprafață. Nu prezintă niciun risc, nu este vorba despre mucegai, dar i se modifică gustul. Cel mai bine, păstrează ciocolata la temperatura camerei, în locuri ferite de lumină.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Georgiana | 12 ianuarie 2016, 18:48
Posibilitate reala si serioasa de castig! Toti oamenii ambitiosi si seriosi pot acum sa castige in mod real si verificat mai multi bani, in timpul liber, cu o activitate placuta, simpla, accesibila. Nu e nevoie sa recrutati oameni, nu e nevoie sa va complicati cu detalii inutile. Totul e sa doriti sa incepeti! Cereti acum mai multe detalii la adresa de email: [email protected]
2 Postat de: Mihai | 13 ianuarie 2016, 06:56
Tot ceea ce vi se întâmplă în viaţă începe şi are loc, mai întâi, sub forma gândului. De aceea, modul de a gândi este o calitate esenţială a persoanelor de succes. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea ”Succesul în viață”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email:[email protected]
3 Postat de: Taica | 14 ianuarie 2016, 08:27
Căutam operator/operatoare calculator pentru publicare anunțuri. Nu este necesară prea multă experiență. Se lucrează comod de acasă sau de oriunde aveți acces la internet. Se oferă contract de comision. Cerințe: cunoștințe minime PC, seriozitate, perseverență, conexiune internet. Se acordă instruire gratuită sub forma unor lecții trimise pe mail. Câștigul depinde numai de dvs. Mai multe detalii puteți obține trimițând un e-mail cu subiectul ”INFORMAȚII” pe adresa [email protected]
4 Postat de: Adrian Razvan | 14 ianuarie 2016, 09:35
Sistem nou de lucru acasa! Pentru timpuri moderne, metode moderne de castig! Acum exista mijloace pentru toti! Te asteptam in echipa noastra! Iti oferim instruire gratuita si de cea mai buna calitate, precum si un sistem performant de completare in timpul liber a veniturilor tale. Trebuie doar sa te hotarasti acum! Cere mai multe informatii la adresa de email: [email protected]
Adauga un comentariu »