Actualitate »

Ce aliment poate crește riscul de diabet gestațional

Autor: Alina Corneanu | 15 ianuarie, 14:05 | 0 comentarii

Femeile care obișnuiesc să mănânce săptămânal cartofi copți au un risc mai mare să fie diagnosticate cu diabet gestațional în timpul sarcinii, atenționează oamenii de știință.


Mai exact, specialiștii susțin că un consum ridicat de astfel de legume înainte de perioada de concepere crește riscul de apariție a diabetului gestațional destul de mult.

Important de știut este că atunci când cartofii sunt înlocuiți cu alte legume, cum este cazul mazărei, a fasolei verzi sau a lintei, predispoziția pentru diabet se reduce semnificativ.

În cadrul cercetării, specialiștii de la Școala Medicală a Universității Harvard au analizat mai mult de 21.000 de sarcini, dintre care 854 erau afectate de diabetul gestațional, afecțiune care dispare după ce femeia naște, dar care poate duce și la declanșarea diabetului de tipul 2.

După ce le-au analizat obiceiurile alimentare, cercetătorii au ajuns la concluzia că participantele care obișnuiau să consume des cartofi înainte de perioada de cocepere, indiferent de forma în care ei erau preparați, au avut un risc ridicat să fie diagnosticate cu diabet gestațional sau chiar au fost depistate ca având această probleme de sănătate pe perioada celor nouă luni de sarcină.

„Se știe despre cartofi că sunt bogați în vitamina C, în potasiu și în fibre, dar și că pot afecta nivelul glucozei din oraganism dacă sunt consumați în cantitate mare. Bine de știut că un astfel de obicei poate afecta sănătatea viitoarei mame, mai ales dacă este pus în aplicare înainte de perioada de concepere“, au afirmat oamenii de la Școala Medicală a Universității Harvard. 

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »